Gördükleri canlı karşısında şaşıp kaldılar

Sivas'ın Zara ilçesinde sera onarım çalışması sırasında fark edilip cep telefonu ile görüntülenen canlı görenleri şaşkına çeviriyor.

Sivas'ın Zara ilçesinde sera onarım çalışması sırasında fark edilip cep telefonu ile görüntülenen canlı görenleri şaşkına çeviriyor.

Sivas'ın Zara ilçesinde geçtiğimiz hafta kendisine ait seranın çevresinde onarım çalışması yapan Cengiz Oğuzhan (42), toprağı kazdığı sırada toprak altından çıkan fareye benzeyen, ancak ağız yapısı dikkat çeken canlı karşısında şaşkına döndü. Dokunmaya çekindiği canlıları cep telefonu ile görüntüleyen Oğuzhan, birkaç gün sonra ise konuyu araştırılması için Cumhuriyet Üniversitesindeki uzmanlar ile paylaştı.

Örnek almak için yeniden serasına giden Oğuzhan, tüm çabalarına rağmen canlılardan bulamadı.

Oğuzhan, bir gün sonra aynı yere gittiğinde ilginç canlıları bulamadığını belirterek, "Fareye benziyorlardı. Ancak ağız yapısı ördeklerin ağız yapısına benzer bir şekilde gagalıydı. Çok ilgimizi çekti. Videoya çektik. Ertesi gün tekrar gittiğimizde bir tane numune alıp üniversitede inceletmek için gittiğimizde yoklardı. Bir daha karşılaşmadım. Benim düşüncelerim annelerinin gelip götürdüğü veya yılan benzeri canlıların aldığı yönünde. Altı tanelerdi ve herhangi bir biyoloğa gösterme fırsatımız olmadı" dedi.

Türkiye Haberleri

Yerde yuvarlanması tepki çeken AK Partili meclis üyesi görevinden istifa etti
Türkiye’de konser verecek olan Kızılordu Korosu’na protesto
Başkan Sengel: “Doğru yerdesiniz”
Kayseri’de Siyeri-i Nebi coşkusu
Didimli mübadil torunları 100’üncü yılında atalarını unutmadı
Ankara milletvekillerinden Başkent’in global markası Beypazarı Doğal Maden Suyu’na ziyaret
İBB Başkanı İmamoğlu, elektrikli yeni metrobüsün test sürüşüne katıldı
Hakkari’de yaralı yabani teke tedavi altına alındı
Türk Yıldızları’na İstanbul’da büyük ilgi
Dünya Veteriner Hekimlik Günü Kastamonu’da kutlandı