Görme Engelliler için akıllı baston ürettiler

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Karadeniz Ereğli Meslek Yüksek Okulu Teknoloji Bölümü öğrencileri, geri dönüşüm malzemeleri kullanarak akıllı...

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Karadeniz Ereğli Meslek Yüksek Okulu Teknoloji Bölümü öğrencileri, geri dönüşüm malzemeleri kullanarak akıllı baston geliştirdi.

Karadeniz Ereğli Meslek Yüksek Okulu Teknoloji Bölümü öğrencileri, Öğr. Gör. Dr. Semih Çakır'ın danışmanlığında geri dönüşüm malzemeleri kullanarak hafif ve kolay taşınabilir akıllı baston geliştirdi. Baston, üzerinde yer alan algılayıcı sayesinde 30-40 santimetre mesafeden engelleri algılıyor ve sesli uyarı ile kişiye bildiriyor.

Projenin görme engellilerin hareket kısıtlılığını ortadan kaldırmayı ve yaşam kalitelerini artırmayı hedeflediğini söyleyen Çakır, Bilgisayar Teknolojileri 1. sınıf öğrencisi İrem Berrak Özkan ve ekibinin çevreci ve teknolojik akıllı baston projelerini başarıyla tamamladıklarını ifade etti ve Bilgisayar Teknolojileri Bölümü öğrencilerine, öğretim elemanı arkadaşlarına ve bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Erdoğdu'ya teşekkür etti.

Türkiye Haberleri

Aydın jandarmasından hava destekli denetim
Kaymakam Gündoğdu sanayi esnafı ile görüştü
Beylikdüzü’nde Karadeniz somonu yüzleri güldürdü: 300 liradan 120 liraya düştü
Bayburt il protokolü İçişleri Bakanı Yerlikaya ile görüştü
Vali Yardımcısı Karadağ: "Muhtarlara önem veriyoruz"
Jandarma sürücüleri lokum ve çikolata ile durdurdu
Trump’a yönelik “sus payı” davasının odağındaki Stormy Daniels mahkemede ifade verdi
ABD’nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskelenin yapımı tamamlandı
BioNTech 315 milyon euro zarar etti
Bayraktar AKINCI’dan deniz hedeflerine tam isabet