Göz Gribi Nasıl Tedavi Edilmelidir?

Gözde Akedemi Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Bekir KOÇ, göz gribi hastalığının bulaşıcı özelliğine dikkat çekerek bulaşım şekillerinin elden ele, gözden göze, havlu, malzemesi ile olabileceğini söyledi.

MALATYA GÜNCEL HABER / Gözde Akedemi Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Bekir KOÇ yazın göz sağlığına ilişkin dikkat edilmesi gereken hususları anlattı.

GÖZ GRİBİ NEDİR ? BELİRTİLERİ NASIL ANLAŞILIR ?

Gözde Akedemi Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Bekir KOÇ Göz Gribini şu şekilde açıkladı, "Göz Gribi, adını virüslerden alan bir göz enfeksiyonudur.Genellikle tek gözde başlar, gözde kızarıklık, yanma, batma, sulanma ve ışık hassasiyeti zaman zaman hafif bir şekilde çapaklanma ile kendini belli eder.Bazı hastalarda özellikle göz etrafında ağrı, kulak önünde ağrılı bir şişlik ortaya çıka bilir.Enfeksiyon başladıkdan sonra eğer hijyen koşullarına dikkat edilmez ise yakın zamanda diğer gözede bulaşma ihtimali vardır.  "

GÖZ GRİBİ NASIL BULAŞIR ?

Gözde Akedemi Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Bekir KOÇ Göz Gribini şu şekilde açıkladı, "Göz gribi çok bulaşıcı bir hastalıktır.Özellikle direk temas ve ortak kullanılan eşyalar ile bulaşır.Enfoksiyon olan kişi, bulaşmayı engellemek için mümkün olduğu kadar, hijyen koşullarına dikkat etmesi gerekir.Öncelik olarak sık sık ellerini yıkamalı, evde diğer aile fertlerine bulaşmasını önlemek için kendine has eşyalarını ayrı tutmalıdır.Hastanın kendine has bir havlu kullanması, mümkünse kâğıt havlu kullanmasını tavsiye ediyoruz.Göz ile temas edildiği sürece ellerini sık sık yıkaması gerekiyor. Çünkü bu enfeksiyonda, ellere bulaşan mikrop sizin elinizi vurduğunuz yerede bulaşma ihtimali olacaktır.Daha sonra sizin el ile temas ettiğiniz yerlere başkasının o yere temas etmesiyle birlikte o kişiye enfeksiyon bulaşa bilir.Özellikle yüzme havuzlarında daha çok bulaşan bir hastalıktır.Bu nedenden dolayı, bu tür enfeksiyon olan insanlarda havuzu kullanmamaları, diğer insanlara bulaşmasını önlemek için havuz kullanmamalarını öneriyoruz." dedi.

GÖZ GRİBİ'NİN TEDAVİSİ NASIL YAPILIR ?

Gözde Akedemi Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Bekir KOÇ Göz Gribini şu şekilde açıkladı, "Göz gribi viral bir enfeksiyon olduğu için, etkin bir tedavi yöntemi yoktur.Hastalık oluştukdan sonra, sadece destekleyici tedavi ve antibiyotik tedavisi uyguluyoruz.Zaman içerisinde vücudun kendisini, mikrobu arındıracaktır.Bu şekilde hastalığı daha rahat atlata bilmesi için, rahatlatıcı ilaç tedavisi veriyoruz.Hastalara soğuk kompres öneriyoruz, soğuk gözdeki şişliği alacak ve hastanın iyileşmesine faydası olacaktır.Daha ileri vakalarda ise, özellikle göz bebeğinin tutulduğu keratit tablosu gelişen hastalarda, görme azlığı meydana gele bilmektedir.Bu tür hastalarda ise  tedavi çok uzun, aylara yayılan bir şekilde sürebilmektedir." dedi.

Sağlık Haberleri

Güneyyurt Aile Sağlığı Merkezi yeni yerinde hizmete başladı
Dünya, Türk hekimlerini parmakla gösteriyor
Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu’ndan Afrika ülkeleriyle sağlık turizminde işbirliği açıklaması
Tiroid bezinin az ya da fazla çalışması farklı sağlık sorunlarına yol açabiliyor
“Birbirimize Candan Bağlıyız” projesiyle kan bağışı başlatıldı
İlkbaharda alerji şikayetleri artmaya başladı
Hücrelerden üretilen biyomalzeme yara iyileştirmesini hızlandıracak
Başhekim Doğan göreve başladı
Ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı
Erciş’te öğrencilere sağlık taraması yapıldı