GSO-MEM’den sahtecilik ve dolandırıcılığa karşı önlemler eğitimi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından, 'İhracat Akademisi Projesi' kapsamında, 'Dış Ticarette Sahtecilik ve Dolandırıcılığa Karşı Önlemler' eğitimi...

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından, "İhracat Akademisi Projesi" kapsamında, "Dış Ticarette Sahtecilik ve Dolandırıcılığa Karşı Önlemler" eğitimi düzenlendi.

GSO Mesleki Eğitim Merkezi'nde (GSO-MEM) gerçekleştirilen eğitimde, Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi Bankacılık Komisyonu üyesi ve aynı zamanda İstanbul Ticaret Mahkemeleri ICC Bilirkişisi ve ICC Uluslararası Akreditifler Uzmanı Abdurrahman Özalp tarafından katılımcılara sunum yapıldı.

Özalp, firma temsilcilerinin katıldığı eğitimin birinci oturumunda, sahtecilik ve dolandırıcılık, alıcıların kayıpları, satıcıların kayıpları, kayıpların önlenmesi, ikinci oturumda da sahtecilik ve dolandırıcılık alanları, dış ticaret teknikleri bazında sahtecilik ve dolandırıcılık olayları, peşin işlemler, açık hesap işlemleri, belge tahsil, genel akreditif, vadeli akreditif, devredilebilir akreditif, fatura proforma, temlik, swift, Letter of Indeminity (LOI), kurye, navlun komisyoncularının düzenlediği taşıma belgeleri, konşimento, charter party, gözetim belgesi, adres ve diğer sahtecilik ve dolandırıcılık konularında bilgi verdi.

Eğitimin son bölümünde ise, sahteciliğe karşı genel ve dış ticaret teknikleri noktasında bilgiler veren Özalp, katılımcıların sorularını da cevapladı.

Türkiye Haberleri

DSÖ: "DSÖ, Refah kentinde askeri bir operasyonun kan gölüne yol açmasından endişe duyuyoruz”
CHP Genel Başkanı Özel, Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi
TCG Nusret Müze Gemisi Marmaris’te ziyarete açıldı
İstanbul’da sağanak yağış: Küçükçekmece’de yollar su altında kaldı
Taksim’de sağanak yağış etkili oldu
Yenişehir’de şeffaf belediyecilik adımı
Başkan Bozbey’e Bursa Valisi Demirtaş’tan ziyaret
Gaziosmanpaşa’da sokak hayvanlarına şefkat eli
Bu mecliste engel yok
Lösemi tedavisi gören genç kıza hastanede evlilik teklifi