GSO UR-GE projeleri sektörlere yön vermeye devam ediyor

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) Tebliği kapsamında yürütülen UR-GE projeleri sektörlere yön...

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) Tebliği kapsamında yürütülen UR-GE projeleri sektörlere yön vermeye devam ediyor.

Proje kapsamında, Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim ve Danışmalık Merkezi'nde (GSO-MEM) yapılan GAPLAST Gaziantep Plastik Kümesi ve Gaziantep İplik Sektöründe İhracat Atılımı ihtiyaç analizi sonuçlarını değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda, hazırlanan ihtiyaç analizi sonuç raporları aracılığıyla plastik ve iplik sektörüne yönelik uzmanlar tarafından katılımcı firmalarla yapılan görüşmelerde elde edilen bilgiler ve sektörlerin yerel ve uluslararası piyasalardaki son durumu hakkında bilgiler verildi. Elde edilen bilgiler ışığında 3 yıl boyunca proje kapsamında yürütülecek faaliyetlerin yer aldığı yol haritası katılımcılara sunuldu. Yürütülen projeler aracılığıyla Ekonomi Bakanlığının desteğiyle projede yer alan firmalara eğitim, danışmanlık ve yurt dışı pazarlama faaliyetleri ve alım heyeti organizasyonları gerçekleştirileceği kaydedildi. GSO-MEM Yönetim Kurulu Başkanı ve GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi katılımcılara proje ve GSO-MEM ile ilgili bilgiler verdi. Ünverdi, GSO tarafından tamamlanan ve devam eden UR-GE projelerinin sektörlerin uluslararası pazarlarda gelişimine önemli ölçüde yön verdiğini belirtti. Sanayicilerin, firmaların dünya ile rekabet edebilirliğini daha da arttırmak için bu tür projelerin çok önemli olduğunu belirten Ünverdi, "İhracatı sürdürülebilir kılmak ve ihracatı artırmak ve yeni pazarlara girerek uluslararası rekabet gücünün geliştirebilmesi için hedef odaklı adımlara ihtiyaç duyuluyor. Bu amaç doğrultusunda bir araya gelen firmalarımız, UR-GE projeleri aracılığıyla uluslararası pazarlara girmek ve rekabet güçlerini artırmak için uzman ve danışmanlar eşliğinde ihtiyaçlarını belirliyor. Bu aşamadan sonra firmalar gereken somut adımları atabilme imkanı buluyor. Tebliğ kapsamında ayrıca aynı sektörde faaliyet gösteren firmalar birlikte hareket ederek, ortak sorunlarına ortak çözümler üretme ve uluslararası platformda bölgesel güç oluşturma imkanı da bulabiliyor" dedi.

Destek kapsamında yürütülecek olan projede yer alacak olan firmaların, birçok konuda eğitim ve danışmanlık programlarından faydalanabileceklerini dile getiren Ünverdi, "Yurt dışı fuar ziyaretleri, sektörel ticaret heyetleri ve ülkemize getirilecek alım heyetleri organizasyonlarından da yararlanacak olan firmalarımız, bu faaliyetlerde yüzde 75 oranında Ekonomi Bakanlığı tarafından destek görecek" diye konuştu.

GSO UR-GE projeleri sektörlere yön vermeye devam ediyor

GSO UR-GE projeleri sektörlere yön vermeye devam ediyor

Teknoloji Haberleri

Dalaman’da öğrenciler bilimsel merakını sergileme fırsatı buldu
Yeni Casper VIA M40 akıllı telefon satışa çıktı
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı: ’’Bu bir yere varış hikayesi değildi’’
BTÜ’den asansör üretimini kolaylaştıracak buluş
Depremzede öğrenciler kendi tasarladıkları robotlarla yarıştılar
Türkiye’nin en yenilikçi milli teknolojileri görücüye çıktı
Bakan Kacır: “2030’da 100 bin teknoloji girişimciliği hedefimize ulaşacağız”
ESTÜ patent şampiyonu üniversiteler arasında en ön sıralarda yer alıyor
Alanya’da 60 yaş üstü vatandaşlar model uçak yapımını öğreniyor
İncir ve Zeytin yaprağı molekülü ile 17.patente ulaşan Ar-Ge’ciler Aydın ekonomisine umut oldu