Gümüşhane’de "Kadına Şiddete Hayır Yürüyüşü" düzenlendi

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürlüğünce 'Kadına Şiddete Hayır Yürüyüşü' gerçekleştirildi.Kıbrıs Çarşısı'ndaki Toplum Sağlığı Merkezi’nden başlayan yürüyüşe,...

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürlüğünce "Kadına Şiddete Hayır Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Kıbrıs Çarşısı'ndaki Toplum Sağlığı Merkezi’nden başlayan yürüyüşe, Vali Yardımcısı Şenel Turan, Halk Sağlığı Müdürü Engin Pehlivan, Türk Kadınlar Birliği (TKB) Gümüşhane Şubesi Başkanı Aynur Çubukçu, Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekimi Yavuz Çakıroğlu ve sağlık çalışanları katıldı.

Kıbrıs Çarşısı, Atatürk Caddesi ve Zafer Meydanı güzergahında düzenlenen yürüyüşe katılanlar, "8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun", "Şiddet sağlığa zararlıdır", "Kadına şiddet bir ruh sağlığı sorunudur" pankartları taşıdı.

Vali Yardımcısı Turan, yürüyüş sonrası yaptığı konuşmada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "Kadınlarımızın şiddete maruz kalmamalarını ve olması gerektiği gibi baş tacı edilmelerini temenni ediyoruz. Şiddet ile menfi haberleri duymak istemiyoruz. Türk kadını, Türk annesi her zaman niteliklidir. Ona karşı şiddetin olmaması en büyük dileğimizdir" dedi.

Vali Yardımcısı Turan, etkinliğe katılan TKB Gümüşhane Şubesi Başkanı Aynur Çubukçu, Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Arzu Ay ile Eskibağlar Mahallesi Muhtarı Sevil Kullukçu'ya çiçek verdi.

Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürü Pehlivan ise etkinliğin gün boyu süreceğini, sağlık konusunda çeşitli bilgilendirmelerin yapılacağını söyledi.

Güncel Haberleri

Kontrolden çıkan araç istinat duvarına çarptı: 4 yaralı
Malatya tarımının sorunları konuşuldu
Geçit: “Çağdaş yaşam koşullarına sahip bir Yeşilyurt inşa edeceğiz”
Meteorolojiden Malatya için sağanak uyarısı
Malatya’da imar ve ihya çalışmaları sürüyor
Malatya’da otomobil yayalara çarptı: 2 yaralı
Kontrolden çıkan otomobil takla attı: 1 yaralı
MTÜ’de İstanbul buluşması
Bakan Özhaseki, depremzede Özgür ailesine misafir oldu
Malatyalı ’ayakkabı profesörü’nden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a özel ayakkabı