Hamid Fendoğlu'nun ölümünün 36. yıldönümü

Malatya belediye başkanlığı görevini yürütürken bombalı suikast sonucu, gelini ve 2 torunuyla birlikte öldürülen 'Hamido' lakaplı Hamid Fendoğlu ölümünün 36.yıldönümünde Mevlid-i Şerif ile anılacak.

MALATYA GÜNCEL - Malatya belediye başkanlığı görevini yürütürken bombalı suikast sonucu, gelini ve 2 torunuyla birlikte öldürülen 'Hamido' lakaplı Hamid Fendoğlu ölümünün 36.yıldönümünde Mevlid-i Şerif ile anılacak.

Malatya'da 17 Nisan 1978 tarihinde meydana gelen olayda, eski milletvekili ve dönemin bağımsız belediye başkanı Hamid Fendoğlu, kendi adına gönderilen paketi evinde açarken bombanın patlaması üzerine; gelini ve 2 torunu ile birlikte hayatını kaybetmişti.

Fendoğlu'nun hayatını kaybetmesiyle birlikte ortaya çıkan mezhep tartışmaları nedeniyle kentte 3 kişi hayatını kaybederken, 12 Eylül 1980 askeri darbesine zemin hazırlayan bir dizi olay yaşanmıştı. Fendoğlu ailesi her yıl, Hamido lakaplı aile büyüklerini anmak için Mevlid-i Şerif okutuyor. Bu yıl da Yeni Camii'nde ve Bulgurlu köyünde Fendoğlu için Mevlid-i Şerif okutularak dualar edilecek.

Güncel Haberleri

Yıldıztepe vatandaşların kullanımına açılacak
Konteyner yangını büyümeden kontrol altına alındı
Başkan Sadıkoğlu’ndan TOKİ’ye çağrı
Malatyalı İrem Su, Türkiye’yi Avrupa’da temsil edecek
Malatya’da yıkımlar ve inşa çalışmaları sürüyor
“Arapgir Peynirli Ekmek” tescillendi
6 ilde araçların şasi ve motor numaralarını değiştirerek satan zanlılara operasyon: 11 gözaltı
Sosyal medyada tanıştığı şahsa 360 bin TL’sini kaptırdı
Başkan geçit, mahalle muhtarlarıyla istişare toplantılarına başladı
Ölmeztoprak’tan Topsöğüt ile Dilek’te inceleme