Hanönü’nde pekmez toprağı 10 liradan alıcı buluyor

Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde bir mağaradan çıkarılan pekmez toprağı, pazarda 10 liradan alıcı buluyor.

Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde bir mağaradan çıkarılan pekmez toprağı, pazarda 10 liradan alıcı buluyor.

Kış aylarının vazgeçilmez önemli besin kaynaklarından olan pekmezin üretiminde kullanılan pekmez toprağı, Kastamonu'da Hanönü ilçesinin Kayabaşı köyü yakınlarındaki bir mağaradan çıkarılıyor. Köylüler, ilçeye yaklaşık 18 kilometre uzaklıkta bulunan mağara içerisindeki pekmez toprağını kazma kürek ile çıkarıp, ilçe pazarına getirerek satıyorlar. Özellikle üzüm, elma ve armut pekmezi yapımında kullanılan pekmez toprağını kilosu 10 liradan sattığını söyleyen Musa Arslan, "Toprak, pekmezin acısını alarak kullanım ömrünü uzatıyor. Sattığımız toprak, üzüm, pancar ve meyvelerden yapılan pekmezler için olmazsa olmaz. Pekmez toprağı sattığımı duyanlar değişik il ve ilçelerden arayarak kendilerine toprak gönderilmesini istiyorlar. İnternetten de satış yapıyorum" dedi.

Ekonomi Haberleri

Bakan Şimşek: “2023 Ağustos ayından itibaren Merkez Bankası brüt rezervi 134,4 milyar dolara ulaştı”
Bakan Şimşek: "Merkez Bankası brüt rezervi 134,4 milyar dolara ulaşırken, swap hariç net uluslararası rezervlerde son bir buçuk aydaki iyileşme 42 milyar dolar oldu."
Karadeniz Havzası’ndaki iller, 52 milyon avroluk AB fonuyla kalkınacak
Letonya’nın Gaziantep Fahri Konsolosluğuna Turizmci Soner Bacaksız getirildi
Irak’la ilişkilerde yeni dönem
Toraman: “Yeşil pasaport tasarılarının önünü açan süreçler en çok sanayicilerimizin faydasına olacak”
SGK Müdürü Kaya: "GSS 99,3’e ulaşmış durumda"
EBRD’den TÜMAD’a Altın Madalya Ödülü
AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler: "Yurt dışında faaliyet gösteren kripto borsaların kullanımı sonlandırılacak."
AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler: "İzinsiz kripto faaliyetlerine 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası öngörüldü. Halihazırda faaliyet gösteren kurumlara yönelik geçiş süreci olacak. Faaliyet gösterenler 1 ay içeri...