Hayatını kaybeden üniversite öğrencisi için yol kapattılar

Kafkas Üniversitesi Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan ve nefes darlığı çeken bir öğrencinin hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybetmesine tepki gösteren öğrenciler, oturma eylemi yaparak, yolu ulaşıma kapattı

KARS (AA) - Kafkas Üniversitesi kredi yurtlar kurumunda kalan ve nefes darlığı çeken bir öğrencinin hayatını kaybetmesine tepki gösteren öğrenciler, oturma eylemi yaparak, yolu ulaşıma kapattı.

Alınan bilgiye göre, İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi 3. sınıfta öğrenim gören Safinaz Öretmen (27), Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun Paşaçayırı yerleşkesindeki yurdunda kaldığı sırada rahatsızlandı.

Nefes darlığı çeken öğrenci, ambulansla üniversitenin Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürüldüğü sırada yolda hayatını kaybetti.

Bunun üzerine, yurt önünde toplanan bir grup kız öğrenci, kampüste revir ve sağlık görevlisi olmadığından Öretmen'in yurtta rahatsızlanarak, hayatını kaybettiğini ileri sürerek, tepki gösterdi.

Sloganlar atarak, yurtların önünden şehir merkezine yürümek isteyen guruba, polis izin vermedi. Bunun üzerine üniversiteden şehir merkezine ulaşımı sağlayan yolu yaklaşık yarım saat trafiğe kapatan kız öğrenciler, arkadaşlarının ölümünde yurt yönetiminin de ihmali olduğu iddia etti.

Üniversite yerleşkesine gelen İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, öğrencilerle görüşerek, yurtlarına dönmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Grubun burada oturmaya devam etmesi üzerine, olay yerine gelen Vali Günay Özdemir, havanın soğuk olduğunu belirterek, öğrencilere yurtlarına geçmelerini söyledi.

Öğrencilerin arasından temsilci seçerek, sorunlarını dinleyeceğini ifade eden Özdemir, ''Hava soğuk, herkes üşüyor. Ne gerekiyorsa biz onu takip ediyoruz. Adli olarak olay takip ediliyor. Ben sizin problemlerinizi dinlemek ve çözmek için buradayım. Ben, siz rahatsız olduğunuz için buradayım. Bunda herhangi bir şekilde kimsenin ihmali varsa konuyu araştıracağım, söz veriyorum'' dedi.

Vali Özdemir, "Öğrencimizin ölümüne ilişkin adli tıp raporu gelecek. Onun dışında gecikmeler varsa ihmaller varsa kesinlikle soruşturma başlatacağım. Sizin burada müdür ve sorumlularınız var. Vali olarak geldim buraya, problemlerinizi çözeceğim" şeklinde konuştu.

Ardından, öğrenciler yurtlarına geçti.

Güncel Haberleri

Dört aracın karıştığı kazada: 1 kişi yaralandı
Kan bağışına türkülü destek
Kontrolden çıkan araç refüje çarparak takla attı: 1 yaralı
Okul çevresinde açık alkol satışına: 2 gözaltı
Malatya SYDV ile 750 bin depremzedeye yardım ulaştı
Başkan Akçin, Yerinde Dönüşüm’de verilen tutarın arttırılmasını istedi
Rögara düşen köpek kurtarıldı
Battalgazi’de yol çalışmaları sürüyor
İş merkezinde hırsızlık yapan şahıs yakalandı
Baro Başkanı Demez, depremzede avukatların taleplerini iletti