Hayırsever iş adamından eğitime katkı

KARS (AA) - Karslı hayırsever iş adamı Sezgin Baran Korkmaz'ın yaptıracağı 14 derslikli okulun protokolü, imzalandı.Valilik makamında düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Vali Günay...

KARS (AA) - Karslı hayırsever iş adamı Sezgin Baran Korkmaz'ın yaptıracağı 14 derslikli okulun protokolü, imzalandı.

Valilik makamında düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Vali Günay Özdemir, Kars'ta eğitim-öğretim konularında devlet-millet işbirliği olduğu zaman eğitimdeki problemleri çözmenin daha kolay ve hızlı olacağını söyledi.

Hayırseverlerin bu konudaki desteklerini beklediklerini belirten Özdemir, "Kars'tan yetişip İstanbul'da olan hemşehrilerimiz var. Bu hemşehrilerimizin de aynı duyarlılığı göstermesini bekliyoruz. Bu konuda onlara buradan çağrı yapıyorum. Sosyal sorumluluklarını yerine getirme konusunda gayret göstersinler. Biz onlarla işbirliği yapmaya, onlarla beraber çalışmaya her zaman hazırız. Daha önce bu konuda İstanbul'daki birçok hemşehrimiz eğitime ciddi destekler vermişler. Bu desteklerin artarak devam etmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Hayırsever iş adamı Korkmaz da Kars'a daha önce de eğitim alanında yurt ve okul yaptırdıklarını belirtti.

Korkmaz, kendi memleketine gelerek böyle bir şey yapabilme fırsatı bulduğu için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Her yıl memleketimize birer okul inşa edeceğiz. Yoksulluk içerisinde okula gitme şartları zor olan kardeşlerimin daha iyi şartlarda okuyabilmelerini sağlamak istiyorum. Bu topraklarda sanayi yok, tarım, hayvancılık bitti. En azından eğitimle bir yere gitmelerini sağlayacağız. Eğitim şart diyoruz" dedi.

Sadece adlarının yazacağı bir okul yaptırmak istemediklerine değinen Korkmaz, şöyle devam etti:

"Bizim Kars'ta yaptırdığımız okullarda kalorifer sisteminden, yer döşemesine hepsini seçerek yaptık. TOKİ standartlarının daha üst statüsünde bir okul yapacağız. Akıllı tahtalara kadar kendimiz vereceğiz. İzmir'deki, İstanbul'daki özel okullarda ne varsa aynısını bu okulda yapacağız."

Konuşmaların ardından 14 derslikli okulun protokolü Vali Özdemir, iş adamı Korkmaz ve Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun tarafından imzalandı.

Yerel Haberleri

1919 metrelik Türk bayrağıyla yürüdüler
Elazığ’da fener alayı renkli görüntüler oluşturdu
Erzurum’da fener alayı düzenlendi
Kilis’te fener alayı düzenlendi
Trafik kazasında hayatını kaybeden Uzman Çavuş son yolculuğuna uğurlandı
19 Mayıs Bayramında vatandaşlar doyasıya eğlenmenin tadını çıkardılar
Uluslararası Odunpazarı 3D Gençlik Festivali’nde tiyatro ekipleri stant açtı vatandaşları bilgilendirdi
Ordu’da 19 Mayıs kutlamalarını şehrin her köşesine taşındı
Fethiye’de 19 Mayıs motosiklet konvoyu
Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı ve MSB Mehteran Birliği gösterisi ilgiyle izlendi