HDP Eş Başkanı Yüksekdağ:

Halkların Demokratik Partisi Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, 'Suriye Ortadoğu politikasında kırmızı, kesin çizgiler üzerinden değil, Suriye'de demokratik...

Halkların Demokratik Partisi Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, "Suriye Ortadoğu politikasında kırmızı, kesin çizgiler üzerinden değil, Suriye'de demokratik istikrarın sağlanması ve özellikle de IŞİD'in bölgeden temizlenmesi üzerinden tanımlanması, tarif edilmesi gerekiyor" dedi.

Yüksekdağ, Menbiç'in IŞİD elinden kurtarılmasını ve Çavuşoğlu'nun "Amerika bize söz verdi" söylemini değerlendirdi.

Menbiç'in özgürleştirilmesinin bölge için önemli olduğunu söyleyen Yüksekdağ, "Türkiye'deki siyasi iktidarında Suriye politikasında kırmızı çizgiler üzerinden tarif etmemesi gerekir. Demokratik Suriye güçleri tarafından IŞİD'e karşı Menbiç'te başlatılan harekatın devam ediyor oluşu. Menbiç'in IŞİD'den temizlenmesi ve kurtarılması bu harekatın bittiği anlamına gelmiyor. Demokratik Suriye güçleri harekatı devam ettirecekler. Bu nedenle geri çekilmek, başka bir yere gitmek, IŞİD'e karşı savaşan güçlerin başka yere geçmesini istemek, çok doğru yaklaşım olmaz. Suriye'de IŞİD'e karşı yürütülen mücadeleyi zafiyete uğratacak bir yaklaşım olur. Ben çok doğru bulmuyorum. Suriye Ortadoğu politikasında kırmızı, kesin çizgiler üzerinden değil, Suriye'de demokratik istikrarın sağlanması ve özellikle de IŞİD'in bölgeden temizlenmesi üzerinden tanımlanması, tarif edilmesi gerekiyor" değerlendirmesini yaptı.

Siyaset Haberleri

İsrail muhalefet lideri Lapid: “İsrail hükümeti esirleri terk etti”
Ürdün Dışişleri Bakanı Safadi: “Filistinlilere yönelik yeni bir katliam hazırlanıyor”
Kepez Meclisi mali krizi çözdü
AB’den Polonya’ya karşı başlatılan 7. madde prosedürünü sonlandırma kararı
Rusya’da bir gazeteci gözaltına alındı
Fatih Erbakan: “63 belediyemizde adil düzeni hakim kılacağız”
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İsrail ile ihracat ve ithalat işlemlerini tüm ürünleri ihtiva edecek şekilde durdurduk"
Başkan Türkel: "Atakum’u kalkındırmak için çalışacağız"
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı.
Genç başkandan Milletvekili Gider’e ziyaret