HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş: "Yeni bir anayasa yapılmasının taraftarıyız"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Yeni bir anayasa yapılması taraftarıyız' dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Yeni bir anayasa yapılması taraftarıyız" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, partisinin grup toplantısından sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Demirtaş, yeni anayasa konusunda, "Yeni bir anayasa yapılması taraftarıyız. Ama böyle isterlerse gelsinler yaklaşımı olmasın. Siyasette eşitler arası mutabakat olması gerekiyor. Halkların Demokratik Partisi bu ülkede ezilenlerin ağırlıklı temsilcisidir. Diğer üç parti anlaşınca Türkiye'de sorunların çözümü üzerine anlaşılmış olmuyor. Diğer üç parti her konuda anlaşıyor. Türkiye'de temel sorunların temsiliyeti, çözüm yolunun partisi biziz. Tabi ki yeni anayasanın yapılmasını istiyoruz, destekliyoruz. Bunun ilkelerini konuşalım istiyoruz" dedi.

Uludere dosyasının yeniden açılmasına ilişkin soruya Demirtaş, "Geçmişe doğru bütün dosyalar açılmalı. Siyasi, askeri sorumluları ortaya çıkarılmalı. Orada bir facia yaşandı, 34 sivil katledildi. Bir onbaşıya idari ceza bile verilmedi" ifadelerini kullandı.

Siyaset Haberleri

CHP lideri Özel: (Kılıçdaroğlu ile görüşmesi) "Cumhurbaşkanı ile yaptığım görüşmeyle ilgili kendisine bilgi verdim, detayların önemli bir kısmını paylaştım"
Bakan Fidan, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow tarafından kabul edildi
CHP’nin eski Genel Başkanları Altan Öymen ve Hikmet Çetin Bilecik’e geldi
Hamas Siyasi Büro üyesi Hamdan: “Müzakerelerde ilerleme sağladık”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: "(Kılıçdaroğlu ile görüşmesi) Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme hakkında kendisine bilgi verdim. Detayların önemli kısımlarını paylaştım."
Muhtarlık ikisine de yar olmadı
Efeler Belediye Başkanı Yetişkin: "Her konuda çok titiz çalışıyoruz"
CHP’li Başkana gelen tebrik çiçekleri Abdurrahmanlar imamına ev oluyor
Genel Başkan Yardımcısı Zeybekci, Başkan Arslan’ı tebrik etti
Hamas heyeti İsrail’in teklifine yanıt vermek için yarın Mısır’a gidecek