HDP’nin itirazına YSK’dan ret

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), HDP'nin 'KHK ile ihraç edilenlere mazbata verilmemesi, bunun yerine seçimi ikinci bitiren belediye başkan adaylarına mazbata verilmesi'...

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), HDP'nin "KHK ile ihraç edilenlere mazbata verilmemesi, bunun yerine seçimi ikinci bitiren belediye başkan adaylarına mazbata verilmesi" doğrultusundaki karara yaptığı itirazı reddetti.

Van'ın Tuşba, Edremit, Çaldıran ilçeleri, Erzurum'un Tekman ilçesi, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi ve Kars'ın Digor ilçesine bağlı Dağpınar beldesinde seçimi ikinci en çok oy olarak kazanan belediye başkanlarına mazbata verilmesi kararına itirazda bulunan HDP'nin itirazı, YSK tarafından reddedildi.

Bu ilçe ve beldelerde seçimi birinci olarak kazanan adaylar KHK ile kamu görevlerinden ihraç edilmişlerdi.

İkinci en çok oy alarak mazbataları belediye başkanları ise şöyle:

"Van Çaldıran - Şefik Ensari (AK Parti), Van Tuşba - Salih Akman (AK Parti), Van Edremit - İsmail Say (AK Parti), Erzurum Tekman - Mustafa Ergin (AK Parti), Diyarbakır Bağlar - Hüseyin Beyoğlu (AK Parti), Kars Digor ilçesi Dağpınar beldesi - Ömer Vargün (AK Parti)".

Siyaset Haberleri

Başkan Akpunar kapıyı kapattı
CHP lideri Özel: (Kılıçdaroğlu ile görüşmesi) "Cumhurbaşkanı ile yaptığım görüşmeyle ilgili kendisine bilgi verdim, detayların önemli bir kısmını paylaştım"
Bakan Fidan, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow tarafından kabul edildi
CHP’nin eski Genel Başkanları Altan Öymen ve Hikmet Çetin Bilecik’e geldi
Hamas Siyasi Büro üyesi Hamdan: “Müzakerelerde ilerleme sağladık”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: "(Kılıçdaroğlu ile görüşmesi) Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme hakkında kendisine bilgi verdim. Detayların önemli kısımlarını paylaştım."
Muhtarlık ikisine de yar olmadı
Efeler Belediye Başkanı Yetişkin: "Her konuda çok titiz çalışıyoruz"
CHP’li Başkana gelen tebrik çiçekleri Abdurrahmanlar imamına ev oluyor
Genel Başkan Yardımcısı Zeybekci, Başkan Arslan’ı tebrik etti