’Hep Gül Aysel’ Oyunu Darende’de Sahnelendi

Darende Belediyesi, toplumda kadına yönelik şiddete karşı duyarlılık oluşturmak amacıyla “Hep Gül Ay..

MALATYA (İHA) Darende Belediyesi, toplumda kadına yönelik şiddete karşı duyarlılık oluşturmak amacıyla “Hep Gül Aysel” adlı tiyatro oyunu sahneledi.
Etkinliğe ilişkin bilgiler veren Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, kadına yönelik şiddetin ağır bir insan hakkı ihlali ve ciddi bir toplumsal sorun olduğunu, kültürel, ekonomik ve coğrafi sınır tanımaksızın tüm dünyada varlığını sürdürdüğünü belirtti. Kadının toplum hayatında büyük öneme sahip olduğunu kaydeden Eser, kadına yönelik şiddetin ortaya çıkardığı olumsuz sonuçların çok katmanlı olduğunu ifade ederek, kadına yönelik şiddetin her şeyden önce kadının fiziksel, psikolojik, ekonomik ya da cinsel yönden zarar görmesi ile sonuçlandığını dile getirdi. Eser, “Kadına yönelik şiddet nerede, ne şekilde olursa olsun kabul edilemez. Şiddet, kadının yaşama, kendini güvende hissetme, eğitim, iş ve sosyal hayata katılmasını olumsuz etkileyen bir süreçtir. Darende insanı kadına saygı konusunda hassas ancak tiyatro oyunuyla genel olarak toplumumuzda bir farkındalık oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.
Tiyatro Balans oyuncularının sahne aldığı ‘Kadına Şiddet ve Evlat Sevgisi’ konulu oyunda şiddete maruz kalmış kadınların başlarından geçenler anlatılıyor. R. Utkun Özügül’ün yazdığı oyunu aynı zamanda oyunda sahne alan Yaşar Ayvacı yönetirken, müzikleri Soner Arıca yapıyor. Oyun sonunda Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, sanatçılara kaysı hediye etti.

Kültür Haberleri

Ağrı’da el emeği göz nuru eserler sergilendi
Taş fırın erkeği Tamer Karadağlı’ya yoğun ilgi
Kiraz Festivalinde Macar Günü de kutlanacak
Suzan Kardeş ile Hıdırellez Festivali
Bu yemek 671’inci defa pişecek
Gazeteci Salantur, 20. Ankara Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluştu
Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi beş yıldır sanatseverleri ağırlıyor
Körfez’de sanat dolu gece
Düzce sinema dünyasının da gözdesi
Perde işçiler için açılacak