Hollandalı gurbetçi evinde Çanakkale ile ilgili müze oluşturdu

ÇANAKKALE (AA) - Hollanda'da yaşayan gurbetçi Bülent Türker, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı dolayısıyla evinin bir bölümünde savaşlarla ilgili müze oluşturdu.Hollanda'daki bir...

ÇANAKKALE (AA) - Hollanda'da yaşayan gurbetçi Bülent Türker, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı dolayısıyla evinin bir bölümünde savaşlarla ilgili müze oluşturdu.

Hollanda'daki bir yarışma için 35 yıl önce bu ülkeye giden ve Rotterdam şehrine yerleşen Türker, aynı zamanda Türkiye'nin "gönüllü elçiliğini" yapmaya başladı.

Türker, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı dolayısıyla 2 aylık çalışmayla evinin üç oda ve salonunu müze haline getirip, Türkiye ve savaşlarla ilgili malzemeleri sergiliyor. 

Müzenin ücretsiz olarak ziyarete açıldığını belirten Türker, şunları söyledi:

"3 odayı Çanakkale Savaşları, 1 odayı da Atatürk için ayırdım. Malzemeler bu kadar değil. Yer küçük olduğu için ancak 250 objeyi sergileyebiliyorum. Malzemelerin çoğunu müzayedelerden temin ettim. Avustralya, Fransa, İngiltere, Almanya ve Yeni Zelanda'dan aldığım çok malzeme var. Hollanda'daki 20 yıllık birikimimi Çanakkale sevdasına yatırdım. Müze, haziran ayına kadar açık kalacak. Ziyarete gelenlere, üzüm hoşafı ve siyah ekmek ikram ediyorum."

Yerel Haberleri

Vali Aslan “Tarım ve hayvancılığın kalkınması önemli”
Yok olan memleketini terk etmeyen kadın, herkesin hayali olan o ülkeyi elinin tersiyle itiyor
Vicdansızlığa rağmen şefkat ile hayata tutundu
Valiler tecrübelerini öğrencilere aktardı
Jandarmadan anlamlı mesaj
Öztürk “Kariyerinizi şekillendirmek geleceğinizi şekillendirmektir”
ETSO, TOBB genel kurulunda
Arkadaşıyla iddialaştı, 7 gün boyunca sadece suyla yaşadı
Yağmur ve dolu altında saatlerce “gökkuşağını” beklediler
Polislerden özel öğrencilere ziyaret