İlhan Tursun’dan Dünya Çiftçiler Günü Kutlaması

Malatya Organik Meyve Üreticileri Birliği Başkanı İlhan Tursun, Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Malatya Organik Meyve Üreticileri Birliği Başkanı İlhan Tursun, Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Dünya ve Türkiye'de gıda ihtiyacının her geçen gün arttığını belirten Tursun, "Günde 200 bin kişinin eklendiği dünyamızın 40 yıl sonraki nüfusunun 9 milyar olacağı öngörülmektedir. Ülkem nüfusunun 100 milyonu aşacağını düşündüğümüzde, tarımın çiftçinin ve tarımsal alanların insanlık için ne kadar değerli olduğunu bir kez daha ortaya çıkarmaktadır. Ülkemizde çalışan nüfusun yüzde 40'ı tarım sektöründe istihdam edilmektedir. Milli gelirlerimizin yüzde 14'ü ihracatımızın ise yüzde 15'i tarım sektöründedir" dedi.

Tarım ve gıda üretiminin dünyanın en önemli gündem maddeleri arasında olduğunu ifade eden Tursun, "Beslenmenin dünyanın yakın gelecekte en önemli sorunu olduğu tespiti birleşmiş milletler 2016 yılını bakliyat yılı olarak ilan etmiştir. Yokluk yoksuluk ve açlıkla mücadele eden dünyamızda, besleyici değeri yüksek gıdalara arasında olan ve kullanımı 8-10 bin yıl öncesine uzanan baklagiller çok önemli yer tutmaktadır. Biz birlik olarak başta kayısımız olmak üzere her türlü üretim koşullarının iyeleştirilmesi ve kalitenin yükseltilerek dünya standartlarına yükseltilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Yerel Haberleri

Belediye başkanı 1 Mayıs’ta çöp kamyonunun arkasında mesai yaptı
Akondroplazi hastası gençlerin sevgileri engel tanımadı
Niksar’da koyunların yayla yolculuğu başladı
Spor Programının Temel Bileşenleri
Yeşilay ile işbirliği protokolü imzaladılar
Hakkarili aileden yavru sincaplara şefkat eli
Antalya’da 1 Mayıs coşkusu
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
Gazipaşa Tarım Fuarı 14’üncü kez kapılarını açtı
İsrail’in Gazze’ye saldırılarını oturma eylemiyle protesto ettiler