İlk mesaisi elektrik kesintisi gerginliği

Başbakan Vekili Davutoğlu, Bakan Yıldız ile AK Parti Mardin Milletvekillerinden, elektrik kesintisi nedeniyle 3 gündür vatandaşların Mardin-Şanlıurfa karayolunu trafiğe kapatması konusunda bilgi aldı.

Başbakan Vekili Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile AK Parti Mardin Milletvekillerinden, elektrik kesintisi itibarı ile 3 gündür vatandaşların Mardin-Şanlıurfa karayolunu trafiğe kapatması konusu için bilgi aldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Başbakan Vekili Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM Genel Kurulu'ndaki ant töreninin ardından, AK Parti Grubu'ndaki makamına geçti. Davutoğlu, burada, Yıldız, İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Mardin Milletvekilleri Muammer Güler, Abdurrahim Akdağ ve Gönül Bekin Şahkulubey ile biraraya geldi. 

AK Parti Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli, Mustafa Elitaş ve Belma Satır'ın da hazır olduğu görüşmede, Yıldız ve milletvekilleri, Ahmet Davutoğlu'na, vatandaşların elektrik kesintileri itibarı ile 3 gündür Mardin-Şanlıurfa karayolunu trafiğe kapatması konusu için bilgi verdi. 

Akdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Vekili Davutoğlu'na, işin boyutu, vehameti ve önemi ile ekonomik kayıpları konusunda bilgi verdiklerini söyledi. 

Başbakan Vekili Ahmet Davutoğlu'nun, çiftçilerin elektrik borçlarının tarımsal destekleme primlerinden ödenmesi konusunda emek yapılmasını istediğini belirten Akdağ, 'Bu soruna çözüm bulunması ve bu konu için bir Bakanlar Kurulu kararı hazırlanması noktasında Başbakanlık Müsteşarı'na emir verdi. Soruna en kısa zamanda çözüm bulunacak' dedi.

Siyaset Haberleri

Başkan Dönmez: “15 gün içerisinde İskenderun’da 13 kilometre uzunluğunda kanalizasyon şebekesinin temizliği yapıldı”
Dışişleri Bakanı Fidan, Riyad’da "Filistin" konulu toplantıya katıldı
Stoltenberg’ten Ukrayna’ya sürpriz ziyaret
Kuzey Makedonya Büyükelçisi Manasijevski’den Başkan Seçer’e ziyaret
İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron: “Hamas’a 40 günlük ateşkes teklif edildi”
Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti’den istifa etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli’yi ziyaret etti
Vali Çeber’den İHA’ya ziyaret
AB Yüksek Temsilcisi Borrell: “Çok sayıda AB ülkesi Mayıs sonuna kadar Filistin devletini tanıyacak”
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Lafa gelince işçi hakları konusunda mangalda kül bırakmayanların bu iş cinayetlerinin hiçbirinde sesi soluğu çıkmadı”