İnciraltı Yat Limanı Projesi gerçekleştirilemiyor

İnciraltı Yat Limanı Projesi 1. derece sit alanı içerisinde olması sebebiyle proje gerçekleştirilememektedir.

İnciraltı Yat Limanı Projesi'nin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) ve bayındırlık planı tasdik etabında 1. derece sit sahası içinde olması itibariyle Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu sebebi ile verilen menfi görüş sebebi ile projenin gerçekleştirilemediği bildirildi. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde kimi matbuat yayın organlarında İzmir İnciraltı ve Karşıyaka yat limanları hakkında haberlere yer verildiğine dikkat çekilerek, haberlerin incelendiği ve bir İzah yapılmasının lüzumlu görüldüğü belirtildi. 

İnciraltı Yat Limanı Projesi'nin ÇED ve bayındırlık planı tasdik etabında 1. derece sit sahası içinde olması itibariyle Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu sebebi ile verilen menfi görüş sebebi ile plan gerçekleştirilemediği anlatım edilerek, şunlar kaydedildi:

'Karşıyaka Yat Limanı Projesi bakanlığımızca Öneri edilen bayındırlık planı tasdik aşamasındayken İzmir Büyükşehir Belediyesi sebebi ile menfi görüş verilmiş ve projenin belediyeden gelen arzu doğrultusunda Mavişehir kısmına kaydırılması planlanmıştır. Ancak Karşıyaka Belediyesi Belediye Meclisi de Yat Limanı Projesi’nin oy birliği ile müsait bulunmadığını belirtmiştir. Bu sebeplerden ötürü Karşıyaka Yat Limanı’na ilişkin bayındırlık planı teklifleri art çekilmiştir. Bakanlığımızın bu projelerle ilgili bir iptal kararı bulunmamaktadır. Bayraklı Limanı ve Şakran Limanı hakkında çalışmalar devam etmektedir.'

Muhabir: Merve hasret Çakır

Kaynak: AA

Yaşam Haberleri

D100 karayolu yağan dolu ile beyaza büründü
Meteorolojinin uyardığı Çankırı’da dolu yağışı etkili oldu
Elazığ’da ‘sarı benekli semender’ görüldü
Kastamonu’da dolu ve sağanak yağış
Aydın’da turunçgilde unlu bit mücadelesi başladı
Osmancık’ta ceviz büyüklüğünde dolu yağdı
Karabük’te dolu etkili oldu
Ankara Valiliği’nden "sağanak yağış" uyarısı
Eskişehir’in güney ilçelerinde kuvvetli yağış bekleniyor
Çiftçilere Trabzon hurması yetiştirmenin püf noktaları anlatıldı