İran: “ABD’nin enerji, banka ve limanlara yönelik yaptırımlarının kaldırılması konusunda anlaştık”

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi, ABD'nin enerji, banka ve limanlara yönelik uyguladığı yaptırımların kaldırılması konusunda anlaştıklarını...

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi, ABD'nin enerji, banka ve limanlara yönelik uyguladığı yaptırımların kaldırılması konusunda anlaştıklarını açıkladı.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi, Avusturya'nın başkenti Viyana'da İran ile 4+1 ülkeleri ile devam eden nükleer anlaşmaya geri dönüş görüşmelerine ilişkin İran devlet televizyonuna açıklamalarda bulundu. İran'a yönelik uygulanan tüm yaptırımların kaldırılmasına ilişkin Viyana görüşmelerinde olumlu gelişmeler olduğunu belirten Arakçi, hangi yaptırımların kaldırılacağına ilişkin anlaşmaya varıldığını söyledi.

ABD'nin enerji, banka ve İran limanlarına uyguladığı yaptırımların kaldırılması konusunda anlaştıklarını belirten Arakçi, "Yaptırım listesinde olan isim ve kurumlara yönelik yaptırımların kaldırılmasında ortak bir sonuca vardık. Bu kurum ve isimlerin hangileri olacağı konusunda ise görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.

Müzakerelerde ihtilaflı konuların belirginleştiğini belirten Arakçi, "Görüşmeler artık daha olgunlaştı. Metin üzerine yoğunlaştık. Ortak birçok konumuz da var ama ne zaman kesin bir sonuca varacağımızı söylemek zor" ifadelerini kullandı.

Siyaset Haberleri

CHP Lideri Özel: "Herkes görüşmeyle ilgili kendine ait kısımlar hakkında bilgi verebilir"
Çad’da halk, demokratik yönetme geçiş için sandık başında
Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki “barış anlaşması müzakereleri” 10 Mayıs’ta yapılacak
Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Canpolat: “Yeni anayasa için siyasi partilere değil, millete kulak verin”
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meksika’da
Trabzon’da İYİ Parti Yomra teşkilatı da istifa etti
Artvin Belediye Başkanı israfı önlemek için masa ve sandalye boyadı
Ayvalık Demokrat Parti’de “Otan” dönemi
UNRWA Genel Komiseri Lazzarini: "İsrailli yetkililer, BM’nin insani yardım erişimini engellemeye devam ediyor"
Uzunkavak artık Kumlu’nun mahallesi