İran: "İsrail’e saniyeler içinde karşılık veririz"

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri, İsrail’in İran’a yönelik muhtemel bir saldırısı durumunda İran’ın karşılık vermek için 12 gün beklemeyeceğini söyleyerek, 'İsrail’e saniyeler içinde karşılık veririz' dedi.İran devlet televiz...

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri, İsrail’in İran’a yönelik muhtemel bir saldırısı durumunda İran’ın karşılık vermek için 12 gün beklemeyeceğini söyleyerek, "İsrail’e saniyeler içinde karşılık veririz" dedi.
İran devlet televizyonuna konuşan İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri, İsrail’in İran’a yönelik muhtemel misillemesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İsrail’in Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğuna yönelik saldırısı ile stratejik bir hata yaptığını söyleyen Bakıri, İran’ın İsrail’e cevap vermek zorunda kaldığını ve saldırının meşru müdafaa kapsamında gerçekleştiğimi belirtti. Bakıri, İsrail’in İran’a yönelik muhtemel bir saldırısı durumunda İran’ın karşı tepki için 12 gün beklemeyeceğini söyleyerek, "İsrail rejimi İran’a yönelik başka bir hata yaptığında saniyeler içinde karşılık veririz. Söz konusu ikinci hatayı yapmamaları gerekiyor. Çünkü tepkimiz bir öncekinden daha sert, yıkıcı ve daha kapsamlı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Siyaset Haberleri

Dışişleri Bakan Yardımcılıklarına atama kararları Resmi Gazete’de
Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı karara göre, Ahmet Çörekçi, Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Doğan, Çetin Saner, Çevik Bir, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Hakkı Kılınç, İdris Koralp, İlhan K...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarına Ayşe Berris Ekinci, Nuh Yılmaz ve Burhanettin Duran atandı.
28 Şubat Davası sanıklarına af içeren Cumhurbaşkanı kararı Resmî Gazete’de yayımlandı.
Moldova’da 20 Ekim’de AB’ye katılım referandumu yapılacak
Mahalle halkı çağırdı Başkan Daban halı saha maçına çıktı
Kanada, 4 Yahudi yerleşimciye yaptırım uyguladı
Papa Francis’in gelecek yıl Türkiye’yi ziyaret etmesi bekleniyor
Slovakya’nın seçilmiş Cumhurbaşkanı Pellegrini: "Başbakan Fico, ölümden kıl payı kurtuldu"
Rusya, İngiltere’nin askeri ataşesini “istenmeyen kişi” ilan etti