İranlı gruptan Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılında "barış konseri"

Türkiye'ye 9 ay önce gelen Master of Persia Grubu, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı kapsamında dünyaya barış ve sevgi mesajları vermek için çok sayıda yabancı ülkeden gelecek gruplarla birlikte 'barış konseri' düzenleme kararı aldı

ÇANAKKALE (AA) - BURAK AKAY - İran'dan 9 ay önce Türkiye'ye gelen "Master Of Persia" grubunun üyeleri, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı nedeniyle "Dünyada Sevgi ve Barış" teması altında konser düzenleyecek.

 Çanakkale'de Cüneyt Karayalçın, İsmail Bulut, Mustafa Yıldırım El ve Çağlar Gümüş ile görüşen grup üyeleri Anahid Mop ve Meraj Mop, kente gelip Audioworkz stüdyolarında çalışmalara başladı.

Müziğe 2005 yılında İran'ın Meşhed kentinde başladıklarını anlatan Meraj Mop, tarzlarının oryantal metal olduğunu söyledi. Çanakkale'nin tüm dünyada tanındığına işaret eden Meraj Mop, bundan 100 yıl önce yaşanan savaşın beraberinde önemli dostlukları getirdiğini belirtti.

Mop, burada birçok milletten insanın hayatını kaybettiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bu yıl Çanakkale Savaşları’nın 100'üncü yılı. Bizler de festivalimizde birçok milletten müzik gruplarıyla bir araya geldik ve festivali bu şehirde düzenlemenin anlamlı olacağını düşündük. Sloganımız ise dünyada sevgi ve barış. Savaşların yaşanmadığı bir dünya umuduyla yaşamaya devam edelim. Dünyada barış içerisinde yaşanabilir. Biz belki de bunu müzik ile ispatlamak istiyoruz. Niye savaşlar var? Niye barış havası hakim olamıyor. Tüm dünyada barış olsun. Çanakkale'nin 100'üncü yılda sloganı barışa ev sahibiyiz. Biz de burada dünyanın her tarafından geleceklerle hep beraber barış içerisinde olduğumuzu göstermek istiyoruz." 

- "Sanatçılar dünyaya Çanakkale'den barış mesajları verecek"

Anahid Mop ise bu festivali birçok ülkeden katılımcılarla yaptıklarını ifade etti.

Sesi ve çığlıklarının tüm dünyada acı çeken kadınların ortak sesi olmasını istediğini belirten Mop, "Burada ölen asker annelerinin de sesi olmak istiyorum. O nedenle buradayız. Ben grubumda müzik yaparken tüm kadınları temsil ediyorum. Acı çeken, ağlayan, gözyaşı döken tüm kadınların ortak sesiyim" şeklinde konuştu. 

Konsere İran, Lübnan, İsrail, Gürcistan, Bulgaristan, Dubai ve Türkiye'den de grupların katılacağını kaydeden Mop, sahne alacak tüm sanatçıların dünyaya Çanakkale'den barış mesajları vereceğini sözlerini ekledi.

Konserin organizatörlerinden Çağlar Gümüş de İran'dan gelen grup ile aralarında son derece dostane bir ilişki başladığını ve kendilerini çok sevdiklerini söyledi.

Kendisinin de gruba davul çalarak destek vereceğini ifade eden Gümüş, "Çanakkale Zaferinin 100'üncü yılında burada dünya kardeşliğine ve barış ortamına destek verilecek. Arkadaşlarla çalışmak çok güzel. Gerçekten çok başarılı bir organizasyon olacak. Bu konser ve festival tüm dünyada barış ve kardeşlik ortamının sağlanması için gerçekleştiriliyor. Bunun için büyük zaferin 100'üncü yılının seçilmesi ayrı bir güzellik" dedi.

Güncel Haberleri

Okul çevresinde açık alkol satışına: 2 gözaltı
Malatya SYDV ile 750 bin depremzedeye yardım ulaştı
Başkan Akçin, Yerinde Dönüşüm’de verilen tutarın arttırılmasını istedi
Rögara düşen köpek kurtarıldı
Battalgazi’de yol çalışmaları sürüyor
İş merkezinde hırsızlık yapan şahıs yakalandı
Baro Başkanı Demez, depremzede avukatların taleplerini iletti
Başkan Sadıkoğlu: “Rezerv Alan uygulaması belirsizliği artırıyor”
Depremzede baba oğulun konteynerde ekmek mücadelesi
Rögar borusuna düşen kirpiler kurtarıldı