Kış mevsiminin keyfini sürmek için bu yıl da İzmit Körfezi’ne geldiler

Kocaeli'de yapılan arıtma tesisleriyle temiz bir görünüme kavuşan İzmit Körfez'i görsel şölen oluşturan flamingoların değişmez adresi oldu.

Kocaeli'de yapılan arıtma tesisleriyle temiz bir görünüme kavuşan İzmit Körfez'i görsel şölen oluşturan flamingoların değişmez adresi oldu.

Bir zamanlar çevre kirliliği ile anılan İzmit Körfezi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı devasa arıtma tesisleriyle mavi bir görünüme kavuştu. Temizlenen ve canlı popülasyonunun arttığı İzmit Körfezi, sıcak bölgelere göç eden su kuşlarının dinlenmek ve beslenmek için tercih noktası oldu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da İzmit Körfezi güzel renkleri, uzun bacakları ve boyunlarıyla dikkat çeken flamingoların uğrak noktası haline geldi. Suyun üzerinde dinlenen ve zaman zaman yiyecek arayan flamingolar, bölgede görünüşleriyle de dikkat çekiyor. Renkleriyle görsel şölen yaşatan flamingolar, kartpostallık görüntüler oluşturuyor. Körfezdeki temizlik çalışmalarıyla deniz içindeki canlı popülasyonunun yanında, dışındaki çeşitlik de artış gösteriyor. Arıtma tesisleri, denetimler ve deniz süpürme çalışmaları İzmit Körfezi'ni her gün daha da yaşanılabilir hale getiriyor. Göç eden su kuşlarının dinlenmek ve beslenmek amacıyla mesken tuttuğu körfez, şu anda Flamingolar başta olmak üzere birçok su kuşuna ev sahipliği yapıyor.

Yerel Haberleri

7 yaşındaki çocuk, kendisiyle yakından ilgilenen hemşireyi duygulandırdı
Mersin’den 39 hacı adayı dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı
Ünal ve Altuntepe TOBB 80. Genel Kurulu’na katıldı
Gençler, ellerindeki Türk bayraklarıyla Ali Dağı’na yürüdü
Vali Çiftçi, optik mağazasının açılışını yaptı
Kültür Kurumu İlkokulu’nda okuma bayramı etkinliği
Öğrencilerden muhteşem 19 Mayıs gösterileri
Alanya’da yaşlı çift el arabası üzerinde çıktıkları patika yola çare bulunması çağrısı yaptı
Palandöken’e 19 Mayıs tırmanışı
Sanatçı Emniyet Müdürü’nden gençlere altın tavsiyeler