İspanya Başbakanı Sanchez, Filistin devletinin tanınması için AB turuna çıkacak

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Filistin devletinin tanınması için Norveç, İrlanda, Portekiz, Slovenya ve Belçika başbakanlarıyla bir araya geleceği bir Avrupa Birliği (AB) turuna çıkacak.İspanya, Filistin devletinin tanınması için ha...

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Filistin devletinin tanınması için Norveç, İrlanda, Portekiz, Slovenya ve Belçika başbakanlarıyla bir araya geleceği bir Avrupa Birliği (AB) turuna çıkacak.
İspanya, Filistin devletinin tanınması için harekete geçiyor. İspanya Hükümet Sözcüsü Pilar Alegria, yaptığı açıklamada, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Filistin devletinin tanınması için önümüzdeki hafta Norveç, İrlanda, Portekiz, Slovenya ve Belçika başbakanlarıyla bir araya geleceği bir Avrupa Birliği (AB) turuna çıkacağını bildirdi.
Alegria, Sanchez’in gündeminde mevkidaşlarıyla İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik devam eden saldırılarına karşı AB’nin tutumuna odaklanmak olduğunu belirterek, "Gazze’deki insani felaketi durdurmak ve iki devletli çözümün bir an önce hayata geçirilmesini sağlayacak siyasi bir barış sürecinin başlatılmasına yardımcı olmak istiyoruz" dedi.
İspanya, İrlanda, Malta ve Slovenya geçen ay Filistin devletinin tanınması için ortaklaşa çalışacaklarını açıklamışlardı.

Siyaset Haberleri

ABD: “Geçici iskele Gazze’deki Filistinlilere gıda, su ve ilaç ulaştırmak için tek başına yeterli değil”
İletişim Başkanı Altun: "Teröristlerin teslimi, terör örgütlerine desteğin kesilmesi, Türkiye’nin müttefiklerinden en doğal beklentisidir"
Bakan Tunç: "Asıl önemli olan Türkiye Yüzyılı’na başlarken darbe anayasasından kurtulmuş bir anayasayla yola devam etmek”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan taziye mesajı: "Uzun yıllar TRT ekranlarında yaptığı programlarla milletimizin hafızasında yer edinen, televizyon dünyamızın usta isimlerinden sunucu Erkan Yolaç’ın vefatından büyük üzüntü duydu...
MHP’li Özdemir: "Bu seçim Pınarbaşı için bir hesaplaşma değildir"
Başkan Günel, Creil’den gelen heyeti ağırladı
6-8 Ekim olayları davasında ceza alan Ahmet Türk ve tahliye olan Gültan Kışanak Diyarbakır’da konuştu
Dışişleri Bakanlığı: "Bahreyn Deklarasyonu’nda yer alan Filistin’le ilgili kararları memnuniyetle karşılıyoruz"
Başkan Özlü, Tunç ve Yılmaz’ı ağırladı
Bakan Tunç: "Sakarya’ya en güzel hizmeti vermenin gayreti içerisinde olacağız”