İsrail’in Halep saldırısına Rusya’dan kınama

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İsrail’in Suriye’nin Halep kenti kırsalına gerçekleştirdiği saldırısını “tamamen kabul edilemez” ifadeleriyle niteleyerek kınadı.İsrail’in Suriye’de bugün düzenlediği saldırıya ilişkin...

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İsrail’in Suriye’nin Halep kenti kırsalına gerçekleştirdiği saldırısını “tamamen kabul edilemez” ifadeleriyle niteleyerek kınadı.
İsrail’in Suriye’de bugün düzenlediği saldırıya ilişkin Rusya’dan açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İsrail güçleri tarafından Halep kenti kırsalındaki farklı noktalara düzenlenen ve 42 kişinin ölümüne neden olan saldırıları kınadı. Zaharova açıklamasında, “Suriye’ye yönelik, ülkenin egemenliğinin ve uluslararası hukukun temel normlarının açık bir ihlalini teşkil eden bu tür saldırgan eylemler kategorik olarak kabul edilemez” ifadelerini kullandı.
İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevinden saldırının ardından yapılan açıklamada, İsrail’in Halep Uluslararası Havaalanı yakınındaki bir silah deposunu vurduğu ve şiddetli patlama meydana geldiği belirtilmiş, bölgede Hizbullah’a ait silah depolarının da bulunduğu ifade edilmişti. Hizbullah’tan yapılan açıklamada da saldırı doğrulanmış, ölen 6 kişinin isimleri paylaşılmıştı.

Siyaset Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Putin, Çin’de
Kuzey Makedonya Adalet Bakanı Loga’dan Adalet Bakanı Tunç’a teşekkür
Çekya Cumhurbaşkanı Pavel: “Ukrayna’nın topraklarını geri alabileceğini söylemek naiflik olur”
Ermenistan işgali altındaki 4 köy Azerbaycan’a iade edilecek
TOBB 80. Genel Kurulu akşam yemeği ATO Congresium’da yapıldı
TBMM Başkanı Kurtulmuş: "(Yeni anayasa) Süreci siyasi partilerimizle birlikte TBMM çatısı altında sürdüreceğiz"
Putin: “Slovakya Başbakanı Robert Fico’nun hayatına kastedildiğini büyük bir öfkeyle öğrendim”
Bakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Al Sani ile telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Slovakya Başbakanı Fico’ya yönelik gerçekleştirilen menfur suikast girişimini şiddetle kınıyorum"
KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu: “Kıbrıs Türkü’nün son süreçlerde en büyük derdi Avrupa Birliği”