İstanbul için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentin saat 18.00'den itibaren şiddetli yağış ve fırtınanın etkisi altına gireceğini bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin hava hesap raporlarına göre, saat 18.00'den itibaren şehirde şiddetli yağış ve fırtına beklendiği belirtildi.

Yağmurla ortak rüzgarın Balkanlar üstünden taşıyacağı soğuk havanın etkisiyle hava sıcaklıklarının hafta sonu 6 ila 10 derece azalacağı kaydedilen açıklamada, Trakya kesiminde başlaması beklenen yağışların, gece ½ si itibariyle İstanbul il genelinde fazla fazla güçlü gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerine sebep olabileceği ve pazar akşam saatlerine kadar da aralıklarla güçlü yağacağının hesap edildiği aktarıldı.

Açıklamada, gece yarısından sonra yağışla ortak rüzgarın şiddetini arttırarak saatte 90 kilometre hıza ulaşacağı belirtildi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanlığı, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı'nın bütün birimleriyle kritik noktalarda tedbirlerini aldığı bildirilen açıklamada, muhtemel sorunlara karşı çalışmaların AKOM'dan yönetileceği vurgulandı.

Yaşam Haberleri

Cizre’de dolu ve sağanak yağış sokakları göle çevirdi
Başkan Aras’tan orman yangın uyarısı
"Orman benim" kampanyası ile 1 saatte onlarca büyük poşet çöp toplandı
Sinop’ta dalgaların kıyıya sürüklediği ölü yunusu denizden vatandaşlar çıkardı
Adana’da "kırkikindi" yağmuru etkili oldu
Gönen Belediyesi, Işık Caddesinde kapsamlı yenileme çalışmalarına başladı
Kula’da ‘Orman Benim’ etkinliği düzenlendi
Meteoroloji’den Kars’a sağanak yağmur ve rüzgar uyarısı
Karaman’da ’Orman Benim’ etkinliği düzenlendi
’Orman Benim’ kampanyasına destek çağrısı