İstanbul'da fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji Birimi'nin değerlendirmelerine göre, İstanbul 5 gün süreyle şiddetli rüzgarların etkisi altına girecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji Birimi'nin değerlendirmelerine göre, İstanbul 5 gün süreyle şiddetli rüzgarların etkisi altına girecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Türkiye'nin batı kesimlerinde (Batı Karadeniz, Marmara ve Ege) kuvvetlenen rüzgarın, hafta başına kadar aralıklarla fırtına seviyesine, saatte 30-70 kilometre hıza ulaşacağının hesap edildiği belirtildi.

Rüzgarın, Marmara'da bugün öğle saatlerinde etkisini artırarak 50-60 kilometre/saat, akşam saatlerinden itibaren 60-70 kilometre/saat fırtına biçiminde esmesinin beklendiği, fırtınanın 2 Eylül'de akşam saatlerinde etkisinin azalacağının öngörüldüğü bildirildi.

Açıklamada, 'Rüzgarın açık deniz seferlerini aksatması, çatı ve tabela uçması, ağaç devrilmesi, denizde dalga yüksekliğini artırarak (2 ila 5 metre arası) olumsuzluklara sebep olabildiği hesap ediliyor. Muhtemel olumsuzluklara karşı İtfaiye Daire Başkanlığı, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ve ilgili birimler hazır bekletiliyor' denildi.

Yaşam Haberleri

Zonguldak’ta aç kalan domuz sürüsü ilçe merkezine indi
Sel suları mahallede paniğe neden oldu
Şiddetli yağışlar ekili arazileri sular altında bıraktı
Endonezya’da Ruang Yanardağı nedeniyle 12 bin kişi tahliye edildi
Bayburt için kuvvetli yağış uyarısı
Erzincan için kuvvetli yağış uyarısı
Elazığ’da sağanak etkili oldu
Meteorolojiden Güneydoğu Anadolu için ‘sağanak’ yağış uyarısı
Meteorolojiden Elazığ için sağanak uyarısı
Karaman’da sağanak etkili oldu, araçlar yolda mahsur kaldı