İstihdam artıyor

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, İŞKUR tarafından açıklanan istihdam verilerinin memnuniyet verici olduğunu belirterek,...

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, İŞKUR tarafından açıklanan istihdam verilerinin memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanının başlattığı Milli İstihdam Seferberliği ile her ne olumsuzluk olursa olsun üretim sürecinin kesintiye uğratılmamasının ve yatırımların yapılmasının meyvelerini topluyoruz" dedi.

Konukoğlu, İŞKUR verilerine göre istihdam edilenlerin sayısının 2017 yılı Temmuz döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre 1 milyon 122 bin kişi artarak 28 milyon 758 bin kişiye ulaştığını kaydederek, istihdam oranının ise 1 puanlık artış ile yüzde 48 olduğuna vurgu yaptı. İşsizliğin, sadece Türkiye'nin değil, dünyanın önemli ekonomik ve sosyal sorunlarından birisi olduğuna dikkati çeken Konukoğlu, "Güçlü ekonomilere sahip ülkelerde, istihdam edilenlerin sayısı çok fazladır. Unutmamalıyız ki insan gücünün olduğu yerde güçlü bir ekonomi vardır" diye konuştu.

Konukoğlu, istikrarlı bir şekilde büyüyen, dünya çapında marka değeri olan ürünler üreten ve küresel ticaretin önde gelen ekonomilerinden biri olma yolunda, kararlı bir şekilde ilerleyen Türkiye'nin istihdamda sağladığı artışın memnuniyet verici olduğunu sözlerine ekledi.

İstihdam artıyor

İstihdam artıyor

Ekonomi Haberleri

ANASİAD’tan işbirliği ve dayanışma çağrısı
Başkan Yılmaz: “Çarşamba ve Salıpazarı’nda üretilen fındık, bölgenin en katma değerli ürünü”
Samsun manda varlığında 1’inci sırada geliyor
ESCUDO’nun üreteceği zırhlı ve balistik plakalar dünya pazarında yerini alacak
Başkan Ülken, İran’da sağlık turizmini anlattı
Bizim Toptan, 2023 yılında mağaza sayısını artırarak büyümesini sürdürdü
Dünyanın en önemli savunma sanayi buluşmalarından IDEF, 2025 yılında düzenlenecek
Fethiye’nin kuzugöbeği Avrupa’nın dört bir yanında
KALDER’den GSO’ya Yeşil Dönüşüm Ödülü
Başkan Boyacı; “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun”