İstiklal Marşı kabulünün 100. Yılında “41 Mısra 41 Fidan”

Denizli'de Buldan Gülalan Özer Vural İlk ve Ortaokul öğrencileri, İstiklal Marşı kabulünün 100. Yıl etkinlikleri kapsamında '41 Mısra 41 Fidan' etkinliğinde...

Denizli'de Buldan Gülalan Özer Vural İlk ve Ortaokul öğrencileri, İstiklal Marşı kabulünün 100. Yıl etkinlikleri kapsamında "41 Mısra 41 Fidan" etkinliğinde fidan diktiler.

Buldan Gülalan Özer Vural İlk ve Ortaokul öğrencileri anlamlı bir etkinlikle İstiklal Marşı kabulünün 100. Yıl etkinlikleri kapsamında "41 Mısra 41 Fidan" etkinliğinde İstiklal Marşının her bir mısrası için bir fidan diktiler. Gülalan Mahallesi mezarlık yolunun iki tarafına da fidan diken öğrenciler her fidana İstiklal marşının bir mısrasını da asarak etkinliği daha anlamlı hale getirdiler. Etkinliğe gönüllü öğrencilerle birlikte okul müdürü Fatih Güler ve gönüllü öğretmenler katılırken, Güler; "Bu anlamlı etkinliğin amacı kahramanlık destanımız olan İstiklal Marşımızın kabulünün yüzüncü yılını kutlamak, bu anlamlı dizeleri unutmamak ve unutturmamaktır. Her bir mısra için bir fidan diktik. Bu anlamda etkinliğimize 41 Mısra 41 Fidan adını verdik. Temenni ediyorum ki bu etkinlikle İstiklal Marşımızın önemi ve manası daha iyi anlaşılır" dedi.

İstiklal Marşı kabulünün 100. Yılında “41 Mısra 41 Fidan”

Kültür Haberleri

Boğalar yeni Yusufeli’nde ilk kez arenaya çıktı
Ankara Kitap Fuarı’nda ziyaretçi yoğunluğu
Vali Aksoy Eskişehir 3’üncü Kitap Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdi
Küçük öğrenciler, unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatlarıyla tanıştı
Akademisyen ve üniversite öğrencileri Ahlat’ın tarihi mekanlarını gezdi
Mardin’de Turizm Denetim Komisyonu kuruldu
Mehterli sünnet düğünü ilgi gördü
Şehrin ortasındaki 300 yıllık çeşme akmayı bekliyor
Trabzon Tanıtım Günleri’nde Akçaabat standı ziyaretçi akınına uğradı
Lalenin el sanatlarındaki yolculuğu