İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

ERZURUM (AA) - Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Başaran, mesajında, vatanın her karış toprağını...

ERZURUM (AA) - Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başaran, mesajında, vatanın her karış toprağını canı pahasına korumuş ve hiçbir zaman zulme boyun eğmemiş milletin destansı mücadelesinin Mehmet Akif Ersoy tarafından İstiklal Marşı ile ölümsüzleştirildiğini belirtti.

İstiklal Marşı'nın milli mücadelenin en çetin dönemlerinde halka büyük cesaret ve moral aşıladığını bildiren Başaran, mesajında şunlara yer verdi:

"Çekilen bütün bu acılar, sıkıntılar hepimize ders olmalı. Tarihimizden gerekli dersleri çıkarmalı ve medeniyet yarışın da daha üst sıralara nasıl geliriz, bunun mücadelesini vermeliyiz. Bu duygu ve düşünce ile milletimizin, birlik ve beraberlik içinde güzel bir geleceğe doğru yürüyüşünü emin adımlarla sürdüreceğine olan inancımla İstiklal Marşımızın TBMM tarafından kabul edilişinin 94. yıl dönümünü kutluyorum. Milli mücadelenin tüm kahramanlarını ve milli mücadeleyi destanlaştıran Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle, minnetle anıyorum."

Yerel Haberleri

Eskişehir Türk Ocağı 2024 Milli Kültür Bilgi yarışmasının final etapları düzenlendi
Vali gençlik yürüyüşüne katıldı
Kütahya İl Emniyet Müdürü Hakan Sıralı’nın misafiri minik İkra
Manisa’da pedallar 19 Mayıs için çevrildi
Başkan Zeyrek ve Akın’dan Turgutlu’da inceleme turu
Boz ayının orman gezintisi fotokapana yansıdı
Ankara’da "Çocuklarımızın sessiz çığlığına ses olalım" etkinliği gerçekleştirildi
Köyceğizli hacı adayları dualarla uğurlandı
Kızılay’dan Silopi’de 9 engelli çocuğa tekerlekli sandalye
Fatma Şahin’nden 19 Mayıs mesajı