İzmir'de Milli Eğitim Müdürü'ne yönelik protesto

Eğitim-İş üyesi öğretmenler, İl Milli Eğitim Müdürü Bardakcı'yı bir toplantıda söylediği iddia edilen sözler nedeniyle protesto etti

İZMİR (AA) - Eğitim-İş üyesi öğretmenler, İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı'yı, bir toplantıda söylediği iddia edilen sözleri nedeniyle protesto etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan sendika üyeleri, "vefasız Bardakcı istifa", "karanlığa geçit yok" sloganları attı.

Daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürüyen grup adına açıklama yapan Eğitim-İş Genel Sekreteri Mehmet Altıntop, iktidarın eğitimdeki düzenlemelerinin laik ve demokratik ortamı yok ettiğini ileri sürerek, "kraldan çok kralcı" yöneticilerin davranışlarının işin hangi boyutlara ulaştığının göstergesi olduğunu belirtti.

İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı'nın da bu tür tutum sergilediğini ifade eden Altıntop, "İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı 20 Ağustos'ta Hasan Sağlam Öğretmenevi'nde imam hatip ortaokulları ve liselerin müdürlerinin katıldığı toplantıda 'Ateist ve komünist öğretmenlere defol git buradan deyin, defterlerini dürün. Gerekirse bunların resen tayinlerini çıkartırım' sözlerini sarf ettiği söyleniyor. Bardakcı'nın acilen görevden alınması gerekmektedir" diye konuştu. 

Altıntop, Bardakcı hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını da ifade etti.

 

Yerel Haberleri

Odunpazarı’nda mayıs ayı meclis toplantıları başladı
Özlü “Birlikte büyük projelere imza atacağız”
DİKAB Başkanı Faruk Özlü oldu
Rektör Sözbir “Bilim olmadan teknoloji olmaz”
Batman’da nefes borusuna simit kaçan öğrenci ‘Heimlich’ manevrası ile kurtarıldı
Gözler asırlık gelenek için gün sayıyor
Sinop’ta kayıp sulama boruları bulundu: Özel İdare kesmiş, komşu köy kaldırmış
Yalnız yaşayan kadının evinden 3 kamyon çöp çıktı
Aksaray’da çocukların merakla beklediği eğlence merkezi şekilleniyor
Dere kenarında ceketi ve takma dişleri bulunan yaşlı adamdan hala haber yok