İzmir'deki Erdoğan'a "hakaret" davası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a başbakanlığı döneminde, katıldıkları bir eylemde attıkları sloganlarla 'hakaret' ettikleri ileri sürülen 2 sanığın yargılanmasına devam edildi

İZMİR (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a başbakanlığı döneminde, katıldıkları bir eylemde attıkları sloganlarla "hakaret" ettikleri ileri sürülen 2 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 27. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, haklarında 1-3 yıl hapis istenilen sanıklar Sercan Ö. ve sanık Yağmur G, katıldı.

Hakim Fuat Şenoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ali Özkaya aracılığıyla dilekçe göndererek, davaya katılma talebinde bulunduğunu bildirdi.

Sanıklardan Sercan Ö. ve avukatı dilekçede yer alan aleyhteki hususları kabul etmediklerini ve katılma talebine ilişkin takdiri mahkemeye bıraktıklarını söyledi.

Hakim Şenoğlu, müşteki Recep Tayyip Erdoğan'ın suçtan zarar görme ihtimaline karşı CMK'nin 238'inci maddesi uyarınca  davaya katılan olarak, usulüne uygun vekaletname gereğince Ankara Barosu avukatlarından Ali Özkaya'nın da katılan vekili olarak duruşmalara  kabulüne karar verildiğini kaydetti.

Şenoğlu, davalılara TCK'nin 125/4 maddelerinde belirtilen “Ceza, hakaretin alenen işlenmesi halinde, altıda biri, basın ve yayın yoluyla işlenmesi halinde, üçte biri oranında artırılır” hükmünün uygulanma ihtimaline karşı ek savunma hakkı verildiğini belirterek, savunma yapıp yapmayacaklarını sordu.

Sanık Yağmur G, ek süre istemedi ve eski savunmasını tekrarladı. Sercan Ö. ve avukatı ise esas hakkındaki savunmalarında bu hususu değerlendireceklerini belirtip, ek süre talep etti.

Hakim Şenoğlu, duruşmayı erteledi.

Konak meydanında geçen yıl 13 Mart'ta düzenlenen "Berkin Elvan’ı anma eylemi"nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla 1 ile 3'er yıl arasında hapis istemiyle Yağmur G. ve Sercan Ö. hakkında asliye ceza mahkemesinde dava açılmıştı. 

Güncel Haberleri

Battalgazi’de yol çalışmaları sürüyor
İş merkezinde hırsızlık yapan şahıs yakalandı
Baro Başkanı Demez, depremzede avukatların taleplerini iletti
Başkan Sadıkoğlu: “Rezerv Alan uygulaması belirsizliği artırıyor”
Depremzede baba oğulun konteynerde ekmek mücadelesi
Rögar borusuna düşen kirpiler kurtarıldı
Malatya Sabancı Kültür Sitesi yenileniyor
Üç aracın karıştığı kazada ortalık savaş alanına döndü: 3 yaralı
Yeni Malatyaspor U19 Takımı ligde kaldı
AK Partili Ölmeztoprak: "Kalıcı konutlar için kuralar devam edecek”