İzmit Belediyesi’nden sokak hayvanlarına yerinde tedavi

İzmit Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, Kocaeli Üniversitesi Doğa ve Hayvan Dostları Kulübü'nün kurmuş olduğu hayvan bakım alanında...

İzmit Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, Kocaeli Üniversitesi Doğa ve Hayvan Dostları Kulübü'nün kurmuş olduğu hayvan bakım alanında bulunan kimsesiz hayvanlar tedavilerini anında gerçekleştirdi.

İzmit Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, yardıma muhtaç halde olan hayvanlara uyguladığı anında ve yerinde tedavilerine devam ediyor. Bu kapsamda İzmit Belediyesi ve KOÜ Hayvan Dostları Kulübü işbirliğiyle, Umuttepe hayvan bakım alanındaki hayvanlara acil müdahalede bulunuldu. Veteriner İşleri Müdürü Dr. Mehmet Çetinkaya ve Veteriner Hekimi Mehmet Cengiz tarafından uygulanan muayeneler sonucunda tedavi edildi.

İzmit Belediyesi ekipleri, hasta hayvanların iyileşmeleri için gerekli müdahaleleri yaptıktan sonra yavru köpeklerin de ilk aşılarını gerçekleştirdi. İç dış parazit bakımları uygulanan yetişkin köpekleri de yerinde ziyaret eden ekipler, KOÜ Doğa ve Hayvan Dostları Kulübü Koordinatör Hocası Prof. Dr. Fatma Budak ve kulüp gönüllüleri ile yapılan bu ortak çalışma sayesinde sahipsiz hayvanların sağlık kontrolü ve aşılama işlemlerine ara vermeden devam ediyor.

İzmit Belediyesi bünyesinde çalışan, Veteriner İşleri Müdürü Dr. Mehmet Çetinkaya bu uygulamanın ilçe sınırları içerisinde kalmaması gerektiğinin önemini vurgulayarak Kocaeli geneline yayılmasını sağlamak için gerekli planlamalara başladıklarını belirtti. Bu uygulamayla birlikte İzmit'te kimsesiz hayvanlar dost canlısı insanların da desteğiyle sağlıklarına kavuşuyor.

İzmit Belediyesi’nden sokak hayvanlarına yerinde tedavi

İzmit Belediyesi’nden sokak hayvanlarına yerinde tedavi

Yerel Haberleri

Iğdır Emniyet Müdürü Sakarya, Ağrı Emniyet Müdürü İpar’ı ziyaret etti
Çorum Belediyesi, bakiye yükleme için KİOS sistemi kurdu
Ayağından çıkardığı botlarını yaşlı depremzedeye giydirmişti, kahraman itfaiyecinin ani ölümü Merzifon’u yasa boğdu
‘Dünyanın geleceğinde bizleri neler bekliyor’ paneli düzenlendi
Göreve başlayan personellere genel uyum eğitimi verildi
Ayvacık Kaymakamı veda etti
Gölbaşı ilçesinde ‘Orman Benim’ kampanyası
Aynalı: “Erzurum etkin projelerimizle yeşil bir şehre dönüştü”
Eskişehir’de il tarımsal üretim planlama teknik komitesi 2’nci kez toplandı
İl Genel Meclisinde kesin hesap karara bağlandı