Kadına şiddeti protesto ederken yanma tehlikesi atlattılar

IĞDIR (AA) - Iğdır'da 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü' kapsamında meşale yakarak basın açıklaması yapmak isteyen bir grup kadın, etrafa saçılan benzinin meşaleleri tamamen...

IĞDIR (AA) - Iğdır'da "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" kapsamında meşale yakarak basın açıklaması yapmak isteyen bir grup kadın, etrafa saçılan benzinin meşaleleri tamamen tutuşturması nedeniyle yanma tehlikesi atlattı.

Demokratik Özgür Kadın Hareketi Derneği üyesi bir grup, Çimen Mahallesi'nde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında basın açıklaması yapmak için toplandı.

Burada, önceden hazırladıkları meşaleleri, ucuna benzin dökerek yakmak isteyen kadınlar, benzinin meşalelerin her yerine sıçramasını fark edemeden ateşe verdi.

Kadınlar, benzinin yayılması nedeniyle bir anda alev topuna dönüşen meşaleleri yere fırlattı. Yangında şans eseri yaralanan olmadı.

Diğer meşalelerle etkinliğe devam eden kadınlar adına basın açıklaması yapan Dilek Yanardağ, kadına şiddeti protesto etmek için toplandıklarını söyledi.

Kadınlar üzerindeki her türlü baskıyı kınadıklarını vurgulayan Yanardağ, "Kadınlar üzerinde uygulanan baskıya, şiddete ve zulme karşı duruyoruz. Kadınlar, kendini en rahat şekilde ifade edebilmeli ve yaşamalıdır. Kadınlar olarak bunu istiyoruz" dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Kültür Haberleri

Cenaze evlerinde ikram geleneğine son veren proje hayata geçti
Onkoloji servisinde tedavi gören çocuklar için moral konseri
Kuşların şarkısında renkler temalı resim sergisi
Bursa’da 1 Mayıs coşkusu yaşandı
Yücel Paşmakçı’ya Vefa Konseri
İş Sanat’ın yeni sergisi “Yazan-Çizen Latif Demirci” sanatseverleri ağırlıyor
Mersin’de ’Kadın ve Bisiklet’ etkinliği
El dokuma ürünlerine talep azaldı
Tunceli’de ’vatan ve kahramanlık buluşmaları’ etkinlikleri devam ediyor
Didimli gençlerin yeni adresi olacak tesislerde sona gelindi