Kadınlar "meşaleli" eylem yaptı

Muğla'da Kadın Danışma Platformu öncülüğünde bir araya gelen kadınlar, kadın cinayetleri ve erkek şiddetine karşı meşaleli protesto yürüyüşü gerçekleştirdi

MUĞLA (AA) - Muğla'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günün nedeniyle bir araya gelen kadınlar, kadın cinayetleri ve erkek şiddetine karşı dikkati çekmek için meşalelerle yürüyüş yaptı.

Ellerinde meşaleler ile Sınırsızlık Meydanı'nda bir araya gelen dernek üyeleri ve üniversite öğrencileri burada çalınan müzikler eşliğinde halay çekerek oynadı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Muğla Kadın Danışma Platformu üyesi Dilek Gedikoğlu,  kadın cinayetlerine karşı seslerini duyurmakta kararlı olduklarını belirterek, "8 Mart hem erkek egemen şiddet sarmalına karşı yükselen isyan hem de kadın özgürlükçü mücadelenin coğrafyamızda yarattığı değişimle kutlanacak" dedi.

Bu yıl Özgecan için "Yasta değil isyandayız" diyen Gedikoğlu, "8 Mart'ta sokakları kadın rengine boyamak, taleplerimizi birlikte, daha güçlü haykırmak için tüm kadınları alanlarda birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından kadınlar meşale ve düdüklerle Sınırsızlık Meydanı'ndan Cumhuriyet Caddesi, Recai Güreli Caddesi, Kız Meslek Lisesi önünden devam ederek sloganlar eşliğinde tekrar Sınırsızlık Meydanına kadar yürüdü. Gruba, çevredeki vatandaşlar da destek verdi.

Burada toplanan kadınlar bir süre müzik eşliğinde halay çekip oyunlar oynadıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

Güncel Haberleri

Malatya Sabancı Kültür Sitesi yenileniyor
Üç aracın karıştığı kazada ortalık savaş alanına döndü: 3 yaralı
Yeni Malatyaspor U19 Takımı ligde kaldı
AK Partili Ölmeztoprak: "Kalıcı konutlar için kuralar devam edecek”
Yaralı şahin koruma altına alındı
Kontrolden çıkan cip yol kenarına savruldu: 4 yaralı
Polis memuru arazi kavgasında ağabeyini öldürdü
Malatya’da hacı adaylarına kurs verildi
Başkan Bayram, Doğanşehir Belediyesi’nin borcunu açıkladı
Arslantepe Höyüğü’nde yeni dönem kazı çalışmaları başlıyor