Kağıthane'de "Filistin'de Bir Gün" oyunu sahnelendi

İSTANBUL (AA) - 'Filistin'de Bir Gün' adlı oyun, Kağıthane'deki Gültepe Kültür Merkezi'nde sahnelendi.Kağıthane Belediyesi'nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında sahnelenen oyun, vatandaşlara...

İSTANBUL (AA) - "Filistin'de Bir Gün" adlı oyun, Kağıthane'deki Gültepe Kültür Merkezi'nde sahnelendi.

Kağıthane Belediyesi'nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında sahnelenen oyun, vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı. Filistin'de bayram sabahı ezan okunurken başlayan oyunda, Batı Şeria'da yaşanan bir gün ile seyircilere savaş anlatıldı.

Oyunun kahramanları Zeyd, Sümeyye ve Abid'in silah sesleri altında geçen hayatlarından babalarına kavuşma ümitlerine kesitler sunan oyunda, aileleri bombalarla yok alan çocukların yaşamları aktarıldı. 

Programda konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, oyuncuları, tebrik etti. Kılıç, Filistin'in dünyanın gözleri önünde zulme uğradığını hatırlatarak, oyun ile zulme karşı direnen, hakkın kazanması için inancını kaybetmeyen kardeşlerinin yaşamlarının küçük bir bölümüne şahit olduklarını vurguladı.

Kılıç, "Bizler yanı başımızda yaşanan bu insanlık suçunun tarihe büyük bir leke olarak kaydedileceğini biliyoruz. Bu zulmü yaşatanları ve bu zulme sessiz kalanları tarih affetmeyecektir" dedi.

Yerel Haberleri

83 yaşındaki Fatma teyze her gün evinin önünü süpürerek örnek oluyor
Başkan Önal: "Muhtarlarımızla dayanışma içinde olacağız"
Batman’da belediye personelinden örnek davranış
Sabah makama gitmeden esnaf ziyareti yaparak, vatandaşlarla çay içti
Muhtarlar ilk toplantısını gerçekleştirdi
İş arama becerileri anlatıldı
Haylaz karga kahvehanenin müdavimi oldu
Bozulan asansörün üzerindeki kağıtta geçen komik diyalog dikkat çekti
Eskişehir’de yerli turist yoğunluğu esnafın yüzünü güldürdü
Öz İplik İş, HAK-İŞ ve bağlı sendikalarla birlikte 1 Mayıs’ı Kocaeli’de kutlayacak