Kahramanmaraş ‘Çiriş Böreği’ tescillendi

Kahramanmaraş’ın geleneksel lezzetleri arasında bulunan, ‘Çiriş Böreği’ Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan başvuruyla tescillendi.Kahramanmaraş’ın kültürünü, gelenek ve göreneklerini, yöresel lezzetlerini ve geleneksel el sanatların...

Kahramanmaraş’ın geleneksel lezzetleri arasında bulunan, ‘Çiriş Böreği’ Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan başvuruyla tescillendi.
Kahramanmaraş’ın kültürünü, gelenek ve göreneklerini, yöresel lezzetlerini ve geleneksel el sanatlarını yaşatmak ve tanıtmak için faaliyetlerini sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, tescil başvurularını sürdürerek şehrin değerlerini koruma altına almaya devam ediyor.
Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan başvuruyla, şehrin mutfak kültüründe önemli bir yeri olan Kahramanmaraş Çiriş Böreği’nin tescili alındı.
Kahramanmaraş Çiriş Böreği, Türk Patent ve Marka Kurumunca hazırlanan 169 Sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni’nde yayımlanarak şehrin 28. tescilli ürünü olarak yerini aldı.
Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, “Yöresel lezzetlerimize ve geleneksel el sanatlarımıza sahip çıkarak coğrafi işaret tescilli ürünlerimizin sayısını artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kültür Haberleri

Muşlu öğrenciler okullarının duvarlarını sanat eserine dönüştürdüler
Engelli bireylerden annelerine özel hediye
Son yılların en yüksek katılımlı Offroad Şampiyonası Samsun’da start alacak
Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov’dan RTÜK’e ziyaret
Adıyaman’da İngilizce Dil Festivali düzenlendi
Merkezefendi’de 19 Mayıs’a özel resim ve öykü yarışması düzenlenecek
Girityalılar 10. yıllarını coşkuyla kutladı
GMKA yeni dergisini okuyucu ile buluşturuyor
Menteşe Belediye Tiyatrosu kapalı gişe oynuyor
Kiraz Festivali’nin tarihi belli oldu: 8 milyon bütçe ayrıldı