Kahramanmaraş'ta Ğulam Azzam için gıyabi cenaze namazı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kahramanmaraş Şubesi üyeleri, 92 yaşında vefat eden Bangladeş Cemaat-i İslami Lideri Ğulam Azzam için gıyabi cenaze namazı kıldı.Ulu Cami...

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kahramanmaraş Şubesi üyeleri, 92 yaşında vefat eden Bangladeş Cemaat-i İslami Lideri Ğulam Azzam için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Ulu Cami önünde cuma namazı sonrası toplanan grup, Ğulam Azam için gıyabi cenaze namazı kılıp, dua etti.

Grup adına açıklama yapan AGD Şube Başkanı Ahmet Bolat, Azam'ın 92 yaşında olmasına ve solunum yetmezliği çekmesine rağmen, son dakikaya kadar tutukluluk halinin sürdürülmesinin kabul edilemeyeceğini söyledi.

İslam coğrafyasının bütünlüğünü ve Müslümanların birliğini isteyen Azam'a yönelik suçlamaların ve tutukluluk halinin vicdanlarda yer bulmadığına işaret eden Bolat, şunları kaydetti:

"Bir insanın hapsedilmesi, işkenceye maruz kalması ya da idam edilmesi, o insanın bedenine yönelik engellemelerdir. Hele hele İslam birliğini ve Müslüman kardeşliğini savunan insanın tutukluluğu ya da idamı acizliğin göstergesidir çünkü hiçbir ceza İslam birliği ve Müslümanların kardeşliği düşüncesini engelleyemez ve yok edemez. Her şehadet bu düşünceyi kuvvetlendirir. Biz inanıyoruz ki Gulam Azam'ın şehadeti, onu ölümsüzleştirmiştir."

Basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan grup, daha sonra dağıldı.

Güncel Haberleri

Yeni Malatyaspor U19 Takımı ligde kaldı
AK Partili Ölmeztoprak: "Kalıcı konutlar için kuralar devam edecek”
Yaralı şahin koruma altına alındı
Kontrolden çıkan cip yol kenarına savruldu: 4 yaralı
Polis memuru arazi kavgasında ağabeyini öldürdü
Malatya’da hacı adaylarına kurs verildi
Başkan Bayram, Doğanşehir Belediyesi’nin borcunu açıkladı
Arslantepe Höyüğü’nde yeni dönem kazı çalışmaları başlıyor
Başkan Taşkın: “Doğalgazsız mahalle bırakmayacağız”
Geçici konteyner iş merkezinde yaşanan 180 bin liralık hırsızlık esnafı bezdirdi