"Kampüs'ten Afrika'ya 1 Kuyu 1 Göz Açmaya Kampanyası"

SAÜ Öğrencileri Dayanışma Platformunca başlatılan kampanyayla Afrika’da su kuyusu açılması ve 100 kişinin katarakt ameliyatının gerçekleştirilmesi hedefleniyor

SAKARYA (AA) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Öğrencileri Dayanışma Platformu tarafından başlatılan "Kampüs'ten Afrika’ya 1 Kuyu 1 Göz Açmaya" kampanyası devam ediyor. 

Kampanya koordinatörü Murat Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, SAÜ öğrencileri olarak bir araya geldiklerini ve kampanya başlattıklarını söyledi.

Geçen yıl "Kampüsten Suriye’ye 1 lira 1 ekmek" kampanyası düzenlediklerini, iki tır yardım malzemesi gönderdiklerini anlatan Demirci, "Bu yıl da Afrika’da 1 su kuyusu ve 100 kişinin katarakt ameliyatını gerçekleştirmek için kampanya düzenledik. Bu kapsamda kampüs kafeteryada ilahiyat ve birçok fakültede stantlarımız faaliyet gösteriyor. Bu kampanyada SMS ve banka hesap numaralarını daha aktif kullanıyoruz" diye konuştu. 

Demirci, bağışlara ilginin geçen yıla oranla düştüğünü vurgulayarak, bunu arttırmak için çaba sarf ettiklerini dile getirdi. 

Sağlık ve su ihtiyacının, toplumun benimseyebileceği ortak problem olduğunu vurgulayan Demirci, "Kampanya, 20 Mart’ta sona erecek. Vatandaşlarımız, tüm cep telefonu operatörlerinden 'SAUAFRIKA' yazıp 3072’ye SMS yollayarak 5 lira bağışta bulunabilir" şeklinde konuştu.

Güncel Haberleri

Malatya tarımının sorunları konuşuldu
Geçit: “Çağdaş yaşam koşullarına sahip bir Yeşilyurt inşa edeceğiz”
Meteorolojiden Malatya için sağanak uyarısı
Malatya’da imar ve ihya çalışmaları sürüyor
Malatya’da otomobil yayalara çarptı: 2 yaralı
Kontrolden çıkan otomobil takla attı: 1 yaralı
MTÜ’de İstanbul buluşması
Bakan Özhaseki, depremzede Özgür ailesine misafir oldu
Malatyalı ’ayakkabı profesörü’nden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a özel ayakkabı
Aracı arızalanan yaşlı sürücünün yardımına polisler yetişti