Kanadalı öğretmenin tercihi Türkiye oldu

Kanadalı kimya öğretmeni Sheelley Rae Pfciper, 8 yıldır yaşadığı safra kesesi taşı sorunundan, 2 yıldır yaşadığı Mersin'in Tarsus ilçesinde kurtuldu.

Kanadalı kimya öğretmeni Sheelley Rae Pfciper, 8 yıldır yaşadığı safra kesesi taşı sorunundan, 2 yıldır yaşadığı Mersin'in Tarsus ilçesinde kurtuldu.

Mersin'in Tarsus ilçesindeki özel bir okulda 2 yıldır çalışan Kanadalı kimya öğretmeni Shelley Rae Pfciper (53), 8 yıldır yaşadığı safra kesesi taşı sıkıntısının tedavisi için Türkiye'yi tercih etti. Evli ve 2 çocuk annesi Pfciper'in safra kesesindeki taş, Medical Park Tarsus Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Halil Karakan ve ekibi tarafından yapılan ameliyatla alındı.

Teşhis Kanada'da kondu

Eğitimci olan Shelley Rae Pfciper, 2010 yılında Kanada'da yaşarken ağrı hissetmeye başladı. Doktora giden Pfciper'e safra kesesinde taş olduğu ve ameliyatla alınması gerektiği söylendi. Ancak Pfciper ameliyat olmak yerine ağrılarına katlanmayı tercih etti. 2016'da Türkiye'ye gelen ve özel bir okulda çalışmaya başlayan Shelley Rae Pfciper'in ağrıları geçtiğimiz haftalarda dayanılmaz hale geldi.

Kanada'ya da gidebilirdim

Tedavi alternatiflerini araştıran Pfciper, safra kesesi taşı ameliyatlarının Türkiye'de başarıyla yapıldığını öğrendi. Bunun üzerine Medical Park Tarsus Hastanesi'ne gelerek Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Halil Karakan'la görüştü. Op. Dr. Karakan ve ekibi, ameliyatla Pfciper'in safra kesesindeki taşı aldı. Pfciper, "Ülkeme gidip ameliyatımı orada olabilirdim. Ama yaptığım araştırmayla buna gerek olmadığını öğrendim. Ameliyatımı Tarsus'ta oldum. Ameliyattan 2 gün sonra taburcu edildim" dedi.

Kanadalı öğretmenin tercihi Türkiye oldu

Kanadalı öğretmenin tercihi Türkiye oldu

Sağlık Haberleri

Astım hastası kadın uçak ambulansla Ankara’ya sevk edildi
Hastalar artık Adıyaman ve çevre illere gitmeyecek
Yüksekova’daki iki bölgede nöbetçi eczane bulundurulmasına karar verildi
Kütahya Evliya Çelebi Hastanesinde Dünya El Hijyeni Günü bilgilendirme standı
Türkiye’de epidural anestezi tercihi yüzde 1’in altında
5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu
4 Mayıs Dünya Ankilozan Spondilit Günü
Türkiye’de çocukların yüzde 30’u toksik ebeveyn ile karşı karşıya
Nörolojik hastalıkları elektrik uyarısıyla tedavi eden cihaz geliştirildi
Apandisit tanısı konulan hasta için helikopter havalandı