Kapıkule'deki tır parkı, şoförlerin "uykusuzluğuna" iyi gelecek

Edirne'de, temmuz ayında tamamlanacak tır parkı sayesinde şoförler, dorselerine kaçakların binmesini önlemek için nöbet tutmak zorunda kalmayacak

EDİRNE (AA) - SALİH BARAN - Yurtdışına çıkış için Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen tır şoförleri, tır parkı sayesinde, kaçakların dorselerine binmesini önlemek için nöbet tutmak zorunda kalmayacak.

Kapıkule Sınır Kapısı önünde oluşan kuyruklarda bekleyen tırların dorselerine gizlice binerek yurtdışına yasal olmayan yoldan geçmek isteyen kaçaklarla mücadele eden uzun yol şoförleri, bölgede tır parkı yapılmasını memnuniyetle karşıladı.

Tebriz'den Almanya'ya giden tır şoförü Fahrettin Sagfari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tır parkının istirahatleri için çok yararlı olacağını söyledi.

Malatya'dan Romanya'ya yük taşıyan Mustafa Gökçe de son bir yıldır artan kaçakların gizlice dorselerine binme endişesinin, kuyruktaki tüm şoförleri tedirgin ettiğini belirtti.

Gece karanlığından yararlanan kaçakların dorselerine binmemesi için tüm şoförlerin araçları başında adeta nöbet tuttuğunu vurgulayan Gökçe, şöyle konuştu:

"Son aylarda, kaçakların tedirginliği hepimizi uykusuz bırakıyor. Gece uyusak dorseye kimin bineceği belli değil. Bulgaristan'da polis bu kaçakları yakaladı mı 17 bin avro ceza yazıyor. Bunu bizler ödüyoruz. Çoğu şirket, şoförüne sahip bile çıkmıyor. Benim başıma gelmedi ama birçok arkadaşımız, Bulgaristan'dan haberi olmadığı bir suçtan ceza yedi. Tır parkı kaçak tedirginliği sorununu bitirecek. Kapıdan geçiş için beklerken rahatça ve güvenli şekilde dinleneceğiz."

 

- Kapıkule Tır Parkı

 

İnşaatına, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Gümrük ve Turizm İşletmeleri AŞ'nin öz kaynaklarıyla ay başında başlanan Kapıkule Tır Parkı, 100 dönüm araziye yapılacak ve 300 tır kapasiteli olacak.

Özellikle yollarda kuyrukların oluşmasını önlemek, yük, araçlar ve sürücüler için güvenli bekleme alanı oluşturmak, sürücülere kaliteli dinlenme alanları sunmak amacıyla başlatılan proje, temmuz ayında tamamlanacak.

Numaratör sistemiyle sıralama yapılacak parkta, sırası gelen tır şoförü sınırdan geçiş işlemleri için pasaport, vize ve araçla ilgili diğer işlemler için çıkış peronlarına ilerleyecek.

Ekonomi Haberleri

Corendon’un ilk Brüksel uçuşuna görkemli karşılama
Ticaret Bakanlığı: "İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu"
Ticaret Bakanlığı: “İsrail ile ihracat ve İthalat tamamen durduruldu”
Turkcell’in Yeni Yönetim Kurulu belli oldu
Egeli Kadın Girişimciler 15 Mayıs’ta Kuşadası’nda buluşuyor
Milas Belediyesi’nden üreticilere ata tohumdan üretilen fide desteği
Başkan Arslan, Çameli’nin güçlü kadınlarını yalnız bırakmadı
Pamukkale Belediyesi 1. taksit ödemeleri için uyardı
Karabük’e 335 milyon lira ödenek tahsis edildi
Öğrenciye ‘Sakız’ parasına ulaşım hizmeti