Kars'ta kadın çiftçi eğitimleri

KARS (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) arasındaki işbirliği çerçevesinde, ''Kırsal Alanda Yaşayan Kadınların Sosyo-Ekonomik...

KARS (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) arasındaki işbirliği çerçevesinde, ''Kırsal Alanda Yaşayan Kadınların Sosyo-Ekonomik Yönden Eğitimlerinin Desteklenmesi Yoluyla Sürdürülebilir Kalkınmanın Sağlanması Projesi'' hayata geçirildi.

Proje kapsamında, tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetlerinde cinsiyet duyarlı yaklaşımı kullanarak, ulusal yayım hizmetinin desteklenmesi ve kadın çiftçilere hizmet götüren yayım personelinin becerilerinin geliştirilmesinin üzerinde durulmasını da amaçlayan projenin, uygulama çalışmaları aralık ayından itibaren başladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, yaptığı açıklamada, kırsal alanda yaşayan kadın nüfusun niteliklerini geliştirmek, yeni beceriler kazandırmak ve çiftçilik etkinliklerini artırmak için tarımsal yayım çalışmalarına gereksinim duyulduğunu söyledi.

Düzgün, şimdiye kadar uygulanan projeler incelendiğinde, Türkiye'de kırsal alan kadınına yönelik olarak yapılan yayım çalışmalarından yararlanan kadın sayısının oldukça yetersiz olduğunu belirterek, bu çalışmalardan elde edilen deneyimlerin iyi kullanılması halinde gelecekteki çalışmaların başarılı yürütüleceğini ifade etti.

Kadınlara yönelik tarımsal yayım çalışmalarında yaşanan sorun ve eksiklikler üzerinde durulduğunu belirten Düzgün, bu aksaklıkları ortadan kaldırmak için belirli bir plan, program çerçevesinde eğitimlerin 5 adımda yürütüldüğünü belirtti.

FAO işbirliği ile uygulanan projeyle Kars'ta kadın çiftçilere yönelik tarımsal yayım çalışmalarının belirli bir sistematik içinde planlanıp, programlandırıldığına dikkati çeken Düzgün, şöyle konuştu:

"Projenin ilk aşamasında sorun-ihtiyaç sorunsalı üzerinden sorun tanımlama basamağı oluşturulmuş ve paydaş analizine geçilmiştir. Sorun ve belirlenen paydaşlar doğrultusunda, üçüncü basamakta ihtiyaç analizini tespit etmek için köylere alan araştırması çalışmasına çıkılmıştır. Bu çalışmada özellikle tarımsal yayım konularının seçiminde köylerin ya da çiftçi kadınların gereksinimleri, istekleri, tercihleri, öncelikleri ve sosyo-ekonomik özellikleri dikkate alınmıştır."

Yerel Haberleri

Ejder Vadisi keşfedilmeyi bekliyor
Güleç; “1 Mayıs emek ve dayanışma günümüz kutlu olsun”
Kars’taki mendereslerde bahar güzelliği
Depremde omuz omuza çalışmışlardı
Bağımlılıkla mücadele eden çocuklar bu merkezde hayata tutunuyor
Vatandaşlara yardım eli uzatıyor
Başkan Mandalinci Bodrum Gazeteciler Cemiyeti’ni ağırladı
Su birikintisine düşerek hayatını kaybeden Edanur toprağa verildi
İŞKUR Müdürü Sarıçam iş birliği ziyaretlerini sürdürüyor
Kafkametler’in kayıp 7 mürettebatını arama çalışmaları 163. günde sürüyor