Katalanlardan İskoçya'ya destek

İspanya'nın doğusundaki Katalonya özerk yönetiminde bağımsızlık yanlısı sivil toplum örgütleri, İskoçya'da yapılacak bağımsızlık referandumunda 'evet' oyu kullanılması için destek gösterisi düzenledi.

Barcelona'daki Katalonya Özerk Yönetim Hükümet Başkanlığı Konutu (Generalitat) önünde birleşen 'İskoçya'da evet'e dayanışma grubu' üyeleri, 'Bağımsızlık' ve 'İngiltere bir demokrasi, İspanya değil' biçiminde slogan attı.

Bu arada Katalonya Özerk Yönetim Hükümeti adına bir şahıs ile Katalonya ve Bask bölgesindeki politik partilerden ve bir takım sivil cemiyet örgütlerinden temsilciler, İskoçya'daki referandumu gözlemlemek üzere bugün Edimburg'a gitti.

Partilerden müşterek manifesto

Bask ve Katalan milliyetçi partileri PNV ve CDC ile Belçka'daki Flaman milliyetçisi 'Nieuw-Vlaamse Alliantie/N-Va' partisi müşterek bir manifesto yayınlayarak, İskoçya'nınbağımsızlık referandumuna giden sürecinden ötürü Büyük Britanya'yı kutladı.

Manifestoda, '(Evet) veya 'Hayır'... Bu süreç, kocaman bir zafer. Bu süreç, Avrupa ve halkları için bir referans' ifadelerine yer verildi. 

Muhabir: Şenhan Bolelli

Dünya Haberleri

Japonya'daki depremde can kaybı 30'a yükseldi
Elon Musk 44 milyar dolara Twitter'ı aldı