Kayserililer en çok gram altını tercih etti

Kayseri'de vatandaşlar, çeyrek altın fiyatlarındaki yükselişlerin ardından gram altına yöneldi.

Kayseri'de vatandaşlar, çeyrek altın fiyatlarındaki yükselişlerin ardından gram altına yöneldi. Sarraf Mustafa Zağlı, "Bu sene satışların büyük kısmını gram altın oluşturdu" dedi.

Kayseri'de, yaz sezonunda altın fiyatlarındaki yükselişle beraber, sarraflar en çok gram altın sattı. Kayseri'de sarraflık yapan Mustafa Zağlı, hem gurbetçilerin gelmesi hem de düğün sezonuyla beraber gram altın satışlarının artmasına neden olduğunu kaydetti.

Zağlı, "Gurbetçilerimiz Türkiye'nin harman yerine benzerler ve gurbetçilerimiz geldiği zaman düğün düzen işleri artar ve dolayısıyla da altın satışları artar. Bu sene de çeyrek altından ziyade gram altın çok satıldı. İnsanların alım gücüne göre hitap etmek zorundayız. Bazı vatandaşlarımız gram altından daha küçüğünü bile istiyorlar. İnsanlar bütçelerine göre hareket ediyorlar ama gurbetçiler geldiği zaman ülkemizdeki sektörlerde bir hareketlenme oluyor. Bu sadece altınla kalmıyor elbise satanından tutun da birçok sektöre etkisi oluyor. Gurbetçilerimiz gittiği zaman da işler ağırlaşıyor, altın alımları biraz daha düşüyor. Bu arada da kasabalarımızdan köylerimizden gelen vatandaşlarımız da tarladan elde ettiği birikimini getiriyor ve bahara doğru yapılacak düğünler için altın alıyorlar" ifadelerini kullandı.

Kayserililer en çok gram altını tercih etti

Kayserililer en çok gram altını tercih etti

Ekonomi Haberleri

Osmancık’ta üreticilere 18 ton çeltik tohumu dağıtıldı
Vali Dağlı ve OSB heyetinden Ankara’ya teknik gezi
Trabzon Yunanistanlı turizmcilerin ardından Cezayirli turizmcileri ağırladı
Ünverdi, Nisan ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden şeffaf ihaleler
İsrail protestolarında hedef olan Starbucks’ın hisseleri eriyor
Endüstriyel yemek sektöründen kırmızı ve beyaz et fiyatlarına tepki
Fındığın ekonomik değeri artacak
Denizli ihracatı Nisan ayında 306 milyon dolar oldu
Ayvalık’ta GMKA destekliyor kadınlar güçleniyor