KDK’dan sürekli işçi kadrosuna alınmayan mağdura müjde

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), sürekli işçi kadrosuna alınmayan vatandaşın mağduriyetini giderdi.

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), sürekli işçi kadrosuna alınmayan vatandaşın mağduriyetini giderdi.

2 Ocak 2017'den itibaren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde çocuk evlerinde ihale kapsamında askerlik, izin, istirahat halleri nedeniyle çalıştırılamayan işçilerin yerine, alt işverene bağlı olarak nöbet usulü çalışan ve mağdur olduğunu belirten bir vatandaş, KDK'ya başvurdu. Mağdur vatandaş, sürekli işçi kadrosuna alınmak için çalıştığı idareye başvurduğunu, ancak 4 Aralık 2017 tarihinde çalışmadığı gerekçesiyle talebinin reddedildiğini belirterek mağduriyetinin giderilmesi için KDK'ya başvurdu. Başvuruyu inceleyen KDK, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri ile başvuruyu yapan vatandaşın talebini görüşerek mağduriyetin giderilmesini istedi.

Bakanlık, KDK'nın girişimleriyle yapılan inceleme sonucunda, 696 sayılı KHK kapsamında sürekli işçi kadrosuna geçiş başvurusunun olumlu değerlendirildiği ve başvuruyu yapan vatandaşın göreve başlatıldığını KDK'ya bildirdi. Mağduriyeti giderilen vatandaş, KDK'ya teşekkür ederek kendisi gibi mağdur olan herkesin mahkemeye gitmeden önce kolay ve ücretsiz bir şekilde KDK'ya başvurabileceklerini belirtti.

Türkiye Haberleri

Çanakkale’de kaçak yapı yıkım çalışmaları sürüyor
İzmir’de Hıdırellez coşkusu
KUMSmall AVM sahnesi bu kez ‘annelerin’
OYAK Çimento’dan DOST Tiyatro etkinliği
Eyüpsultan’da Hıdırellez coşkuyla kutlandı
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “2024 yılı vekaletle kurban kesim bedelini, yurt içinde 11 bin 750 lira, yurt dışında ise 4 bin 750 lira olarak belirledik."
Gürsu Belediyesi kadın çalıştayına hazırlanıyor
5. İstihdam Atölyesi Meslek Kazandırma Programı başvuruları başladı
Kars’ta Dumanlı Dağı’nın zirvesine kar yağdı
Nesli tükenmesin diye eşeklere sembolik düğün