‘Kelebekler’ mutluluktan uçtu

Hayaller Gerçek Olsa Derneği, halk arasında 'kelebek hastalığı' olarak bilinen Epidermolysis Bullosa hastalığına yakalanan 16 çocuğa bayramlık hediye...

Hayaller Gerçek Olsa Derneği, halk arasında "kelebek hastalığı" olarak bilinen Epidermolysis Bullosa hastalığına yakalanan 16 çocuğa bayramlık hediye etti.

Diyarbakır'da, genetik bir rahatsızlık olan ve hala tedavisi bulunamayan "kelebek hastalığı'na yakalanan 16 çocuk, Hayaller Gerçek Olsa Derneği sayesinde bayrama mutlu girecek. Dernek, Diyarbakır'da sıkıntıları ile birebir ilgilendiği 16 kelebek hastasını, bir alışveriş merkezinde bulunan mağazaya götürerek, baştan aşağı giydirdi. Hastalıkları nedeniyle evlerinden bin bir zorluklarla çıkan çocukların mutlulukları gözlerinden okundu.

"Kelebekleri dışlamayın, onlara kanat gerin"

Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Hayaller Gerçek Olsa Derneği Diyarbakır Temsilcisi Şenay Çalışır, dernek olarak kentteki bütün kelebek hastası çocukların bayram alışverişini yapmak için aileleri ile buraya geldiklerini söyledi. Çalışır "Bugün kelebeklerimizin mutluluğu için buradayız, genel başkanımızın yardımı ile Türkiye genelinde bunu yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. İnşallah çocuklarımıza kol kanat germeye devam edeceğiz" dedi.

13 yaşındaki kelebek hastası Dilan ise, bayramlık alacak olmalarından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Dilan'ın ağzından dökülen, "Kelebekleri dışlamayın onlara kanat gerin" sözleri yürekleri dağladı.

16 yaşındaki Mutlu Çalışır ise, "Bayramlık alacak olmaktan dolayı çok mutluyum, emeği geçenlere teşekkür ederim" diye konuştu.

Türkiye Haberleri

Kıyı Emniyeti: "Haydarpaşa önünde karaya oturan gemi nedeniyle İstanbul Boğazı gemi trafiği, çift yönlü ve geçici olarak askıya alınmıştır."
Kıyı Emniyeti: "ALEXIS isimli 229 metre boyundaki yük gemisinin kurtarılması için harekete geçildi."
Eski ABD Başkanı Donald Trump’a “sus payı” davasında yeni para cezası
Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti
Hamas’ın ateşkesi kabul etmesi Gazze’de sevinçle karşılandı
Başkan Kaya bedensel engelli Çelik’e verdiği sözü tuttu
Manisa CBÜ’den Filistin için haykıran Amerikalı öğrencilere destek
Başkan Zencirci, Çerçioğlu ile görüştü
Antalya-19 Platformu Hıdırellez’i kutladı
Gazze’ye destek protestoları Belçika ve Hollanda’daki üniversitelere yayıldı