Kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp para istediler

Dolandırıcıların kendilerini savcı, polis ve asker gibi tanıtarak, vatandaşları ağına düşürdüğünü tespit eden Ankara Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik...

Dolandırıcıların kendilerini savcı, polis ve asker gibi tanıtarak, vatandaşları ağına düşürdüğünü tespit eden Ankara Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro ekipleri "Check-in Operasyonu" düzenledi. Operasyonda 5 zanlı yakalanarak hakim karşısına çıkarıldı.

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, telefonda, "Sizin banka hesaplarınızdan FETÖ terör örgütüne para aktarılıyor. Örgüt mensuplarını yakalamak için operasyon yapacağız. Bize yardım edin, hesabınızda bulunan paraları çekin. Seri numaralarını kontrol etmek için gönderdiğimiz polise verin. Parolamız vatan-bayrak" gibi yalanlar söyleyerek, vatandaşların iyi niyetlerini ve masumane duygularını kullanan çeteye operasyon düzenlendi. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin izini sürdüğü çete üyelerinin yakalanması için 3 ayrı ilde çalışma başlatıldı. Şanlıurfa, İstanbul ve Ankara'da düzenlenen operasyonlarda, uçak ve otel bilgilerinin polis tarafından izlediği 5 şüpheli, Başkente gelerek sahte kimlikle otele check-in yapıp girdiği esnada yakalandı. Gerçekleşen "Check-in Operasyonu" ile gözaltına alınan zanlılar, 5 ayrı olaydan ifadeleri alınarak nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Zanlıların ikisinin suçlarını itiraf ettiği bilgisine ulaşıldı.

Asayiş Haberleri

Afganistan’ı şiddetli yağışlar vurdu: 15 ölü
Beton tankerinin minibüsü biçtiği kazada 8 kişi öldü, 11 kişi yaralandı
İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde taşkınlık yaparak polise mukavemet gösterdikleri belirlenen 12 şüpheli daha tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe gönderildi.
Düğün konvoyunda bahşiş kavgası
Kamyonetin bahçe duvarına çarpma anı kameraya yansıdı: 2 yaralı
Parklarda devriyeye çıkan atlı jandarma takımları büyük ilgi topladı
Araç trafiğine kapalı bölgeleri kullanan motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerine 108 bin 856 TL ceza kesildi
Siirt Valisi Kızılkaya: "2024 yılı içerisinde 12 faili meçhul asayiş olayı aydınlatılmıştır"
Ağaç A.Ş. Genel Müdürü Ali Sukas, ifade vermek üzere adliyeye geldi
Osmaniye’de beyaz eşya tamiri yapan işletmede yangın çıktı