Kerpiç Saray Kompleksi Açık Hava Müzesi haline getirilecek

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Orduzu mahallesinde kazı çalışmaları halen devam eden Arslantepe Höyüğü’nü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Orduzu mahallesinde kazı çalışmaları halen devam eden Arslantepe Höyüğü’nü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İl kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Malatya Müze Müdürü Tevhit Kekeç ve Prof. Dr. Marcella Frangipane tarafından karşılanan Vali Kamçı Arslantepe Höyüğü’nü gezerek bilgi aldı. Son zamanlarda yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkan Geç Uruk Dönemi’ne ait kerpiç Saray Kompleksinin Açık Hava Müzesi haline getirilmesi yönündeki projelendirme çalışması hakkında da bilgi alan Vali Kamçı daha sonra kazı çalışmalarında ortaya çıkan tarihi eser parçalarının nasıl muhafaza edildiği ve işlemlerden geçen parçaların birleştirilmesi çalışmalarını inceledi. Kazılarda çıkan insan kemikleri ile ilgili çalışmalar hakkında Hacettepe Üniversitesi Antropoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Selim Erdal, Vali Kamçı’ya verdiği bilgilerde o döneme ait insan yapısı, DNA’sı, yaşam tarzı ve beslenmelerine yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi. Daha sonra Vali Kamçı, Prof. Dr. Frangipane, Prof. Dr. Erdal ve Basın mensupları ile birlikte çay içip sohbet ettiler.

Vali Kamçı gezi sırasında yaptığı konuşmada “Önemli bir geçmişe sahip medeniyetin yaşadığı bizim içinde öneme sahip olan Arslantepe Höyüğü’nün daha görünür Malatya’mıza daha yakışır bir hale gelmesi, duyulması ve bilinmesi için çalışmalarımız devam ediyor, değerli hocamız Prof. Dr. Frangipane yıllardır burada çalışmalar yapıyor kendisine bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Kültür Haberleri

Ağrı’da el emeği göz nuru eserler sergilendi
Taş fırın erkeği Tamer Karadağlı’ya yoğun ilgi
Kiraz Festivalinde Macar Günü de kutlanacak
Suzan Kardeş ile Hıdırellez Festivali
Bu yemek 671’inci defa pişecek
Gazeteci Salantur, 20. Ankara Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluştu
Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi beş yıldır sanatseverleri ağırlıyor
Körfez’de sanat dolu gece
Düzce sinema dünyasının da gözdesi
Perde işçiler için açılacak