Keskin, esnafların ve Malatya ile ilgili talepleri Başbakana iletecek

MESOB Başkanı Şevket Keskin tarafından esnafların ve Malatya ile ilgili talepler ilk elden aktarılacak.

MALATYA - Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlıkta 1 Şubat Pazartesi günü yapacağı toplantıya davet edilen TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin tarafından esnafların ve Malatya ile ilgili talepler ilk elden aktarılacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında yapılacak olan toplantıya Başbakanlığın daveti üzerine TESK yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin’de katılacak.

Keskin, “Sayın Başbakanımıza hem esnaflarımızın, hemde Malatya ile beklentilerimizi sorun ve taleplerimizi bir kez daha aktaracağız. Sayın başbakanımızın ilk ağızdan sorun ve talepleri dinlemek için böyle bir toplantı yapması esnaf camiası için büyük bir onurdur.  Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi.

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin’in Başbakan Ahmet Davutoğlu’na aktaracağı bazı konuların ana başlıkları şu şekilde:

-Esnaf ve sanatkarların ödemekte olduğu Bağ-Kur primlerine,  asgari ücret uygulamasında işverene verilmekte olan prim desteğinin de verilmesi talebi.

-Ticari faaliyette bulunan esnaflara bir kereye mahsus olmak üzere KDV’siz ve ÖTV’siz ticari taksi, kamyonet, minibüs, kamyon verilmesi talebi.

-Zorunlu Trafik Sigortası uygulamasının yeniden gözden geçirilerek, Zorunlu Trafik Sigortası ile Kasko’nun birleştirilmesi, yada Kasko fiyatlarını geçen Zorunlu Trafik Sigortası fiyatlarının aşağıya çekilmesi, Poliçe fiyatlarının bölgesel veya iller düzeyinde belirlenerek Malatya ile İstanbul’un, İzmir ile Bingöl’ün aynı kategoride gösterilmemesi talebi

-Bugün için 20 bin 500 TL’ye verilen K1 Yetki Belgesi’nde fiyatın aşağıya çekilmesi, kullanım süresinin 5 yıl olması ve devir hakkının 3. Şahsa verilmesi talebi

- Organize Sanayi Bölgelerine verilen teşviklerden bölgesel, sektörel ve bireysel olarak esnaf ve sanatkarlara da verilmesi talebi.

-Büyükşehir olan Malatya’da şu anda 2 adet Küçük Sanayi Sitesi bulunmakta ve yaklaşık 2 bin esnaf ve sanatkârımız bu sitelerde faaliyet göstermektedir. 1960’lı yıllarda planlaması yapılarak inşa edilen mevcut Küçük Sanayi Sitelerinin ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle en az bin dönümlük yeni küçük sanayi sitesinin kurulması için yer talebi.

- Mobilyacı, Ağaç Sanatkârları, Mermerci ve Ayakkabıcı esnafımız için Büyükşehir Belediyemizin  Yeşiltepe Bölgesinde yer tahsisi yaptığı alandaki Esnaf Hizmet Grupları Sitesi’nin yapımı için TOKİ desteği verilmeli talebi.

-İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde Recep Tayyip Erdoğan Onkoloji Hastanesi Kurulması talebi.

-Malatya’ya ikinci devlet üniversitesi kurulması, kuruluş çalışmalarının kısa sürede başlatılması talebi.

-Vagon Onarım Fabrikası’nın satılmayarak, buradaki alana TCDD 5. Bölge Müdürlüğü’nün taşınması, şehir merkezi içerisinde kalan TCDD’ye ati tüm atölye, depo ve işletmelerin Vagon Onarım Fabrikası alanına taşınması, şehir merkezinde sadece yolcu indirme-bindirme için mevcut GAR Binasının kalması, boşalan alanlarında yeşil alan kullanımı için büyükşehire devredilmesi talebi.

Ekonomi Haberleri

sigortaladım.com’dan yeni sigorta ürünü
Bereketli topraklarda soğan hasadı başladı
Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu
Gıda yönetmeliğine uymayan işletmelere 8,3 milyon TL ceza
EİB’den Nisan ayında 1 milyar 360 milyon dolarlık ihracat
İTO Başkanı Avdagiç’ten S&P’nin Türkiye’nin notunu artırmasına ilişkin değerlendirme
Doğu Karadeniz’de 2024 yılı yaş çay sezonu açıldı
Giresun’un köyünden 50 ülkeye meyveli soda ihraç ediyorlar
Bakan Işıkhan açıkladı: 81 ilaç geri ödeme listesine alındı
Palandöken: “Perakende yasası tüketiciyi enflasyondan korur”