Kıbrıs sorunu müzakere süreçleri tarihsel boyutuyla ele alındı

Siyaset Bilimi Bölümü öğrencileri, Kıbrıs adasındaki uyuşmazlığı ve Kıbrıs'ta süregelen müzakere süreçlerini Uluslararası İlişkiler Kuramı...

Siyaset Bilimi Bölümü öğrencileri, Kıbrıs adasındaki uyuşmazlığı ve Kıbrıs'ta süregelen müzakere süreçlerini Uluslararası İlişkiler Kuramı dersi kapsamında tartıştı.

Yakın Doğu Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümü öğrencileri, Uluslararası İlişkiler Kuramı dersi kapsamında Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Yabancı Diller Birimi Editörlerinden Yurdakul Cafer ile adadaki uyuşmazlığı ve Kıbrıs'ta süregelen müzakere süreçlerini yuvarlak masa toplantısı yaparak tartışıldı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nur Köprülü'nün yürüttüğü ders çerçevesinde gerçekleştirilen toplantıda öğrenciler, Kıbrıs'ta sürdürülen Kıbrıs sorunu çözüm müzakere süreçlerini tarihsel boyutuyla ele aldı.

Kıbrıs'ta yabancı aktörlerin rolü ile hidrokarbon krizi tartışıldı…

BRTK Yabancı Diller Editörü Yurdakul Cafer öğrencilere yönelik yaptığı konuşmasında öncelikle adada 1950'li yıllardan bu yana süregelen uyuşmazlık konusunda tarihsel bir giriş yaparak, 50 yılı aşkın bir süredir Kıbrıs'ta süregelen müzakere süreçlerini mercek altına aldı. Bu tür toplantılar aracılığı ile öğrencilerin diplomasinin en temel araçlarından biri olan müzakere tekniklerinin Kıbrıs meselesinin çözümünde nasıl yürütüldüğünü inceleme olanağı bulduklarını ifade eden İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Şerife Z. Eyüpoğlu, aynı zamanda uyuşmazlıkları çözme becerilerinin geliştirildiğine dikkat çekti.

Öğrenciler Kıbrıs meselesinin nasıl şekillendiğini tartışma fırsatı buldu…

Siyaset Bilimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nur Köprülü de, bu etikinlikle öğrencilerin uluslararası aktörler ve değişen uluslararası siyaset çerçevesinde Kıbrıs meselesinin yeniden nasıl şekillendiğini tartışma olanağı buldu.

Doç. Dr. Köprülü, sorunların barışçıl yollardan çözülmesini amaç edinen BM gibi uluslararası kuruluşların hem Kıbrıs özelinde hem de dünya ölçeğindeki etki alanlarını dünyanın birçok farklı coğrafyalarından ülkemize gelen öğrencilerle ve onların kendi birikimleri, özgün deneyimleri ışığında paylaşmanın öğrencilerin gerek Kıbrıs'a yönelik gerekse uluslararası sisteme yönelik perspektiflerini çeşitlendirdiğine vurgu yaptı.

Eğitim Haberleri

KOSTÜ’den fiyat açıklaması: "Üniversite siyaset yapma yeri değildir"
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde 225 tıp öğrencisi beyaz önlük giydi
SUBÜ’de yapay zeka ve dijital dönüşüm: 10 yeni program açıldı
Erasmuslu öğrenciler Bursa Hayvanat Bahçesi’nde
SUBÜ’den şehrin ekonomik gelişimine ışık tutacak proje
GASMEK 3 Boyutlu Tasarım Atölyesi’nde yeni nesil üretim metotları öğretiliyor
Uluslararası öğrenciler Tokat’ta iş dünyasıyla buluştu
Anadolu Üniversitesi turizm alanında en çok akreditasyon alan üniversite oldu
Binlerce kilometre uzaktan gelip köy okulunun tadilatını yaptılar
Toroslar’da sınava hazırlanan öğrencilere etüt desteği