Kılıçdaroğlu’na “Kanlı” Gönderme

İzmir'de, AK Parti üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemine ilişkin sözlerini protesto için kan...

İzmir'de, AK Parti üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemine ilişkin sözlerini protesto için kan bağışında bulundu.

İzmir'de AK Parti Konak İlçe Başkanlığı önünde toplanan ellerinde, "Biz Kızılay dışında kimseye kan vermeyiz" yazılı döviz taşıyan partililer, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini protesto etti.

Grup adına basın açıklamasını okuyan AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun TOBB 72. Genel Kurulunda yaptığı konuşmanın toplumda infial uyandırdığını söyledi. Bu sözlerin bir siyasi partinin genel başkanına yakışmadığını belirten Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının "Milli iradeye vurulmuş bir darbe ve milli iradenin hiçe sayılması" anlamına geldiğini savundu. Yıldırım, "Madem birileri kan istiyor, biz de kanımızı en doğru yere, Kızılay'a veririz. Bu millet isterse başkanlık sistemini getirir" dedi.

Gruptakiler, açıklamanın ardından Türk Kızılayı'nın mobil aracında kan bağışında bulundu.

KILIÇDAROĞLU'NUN O SÖZLERİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TOBB 72. Genel Kurulundaki konuşmasında, başkanlık sisteminin tek bir kişi üzerine kurulu olacağını ifade ederek, "Böyle bir sistemi bu ülkede kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’na “Kanlı” Gönderme

Kılıçdaroğlu’na “Kanlı” Gönderme

Kılıçdaroğlu’na “Kanlı” Gönderme

Siyaset Haberleri

Blinken: "Masada çok güçlü bir teklif var"
Blinken, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile görüştü
AK Parti İl Başkanı Naim Makas’tan 1 Mayıs mesajı
Uğur Sertaslan Bursa Büyükşehir Koordinatörü oldu
Bakan Tunç: "29 İdare Mahkemesi ve 15 Vergi Mahkemesi kurulması kararı yürürlüğe girdi"
İsrail, UNRWA Genel Komiseri Lazzarini’ye vize vermeyi reddetti
ABD Dışişleri Bakanı Blinken, 7 Ekim’den bu yana 7. kez İsrail’de
İsrail muhalefet lideri Lapid: "İsrail devleti sorumsuz delilerin rehinesi haline geldi"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Muhalefet ve bazı marjinal yapılar 1 Mayıs’ın bayram havasına gölge düşürmeye çalışıyor"
Guterres: “(Refah’a planlanan saldırı) İsrail üzerinde nüfuzu olan herkesi bunu önlemek için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çağırıyorum"